Šaltinio teigimu, „Apple“ ketina padidinti 5,5“ modelio tiekimą, kuris pasižymi ypač didele paklausa, skirtingai nei versija su 4,7“ ekranu. Dalis gamybinių pajėgumų, skirtų „iPhone 6“, bus atiduota „iPhone 6 Plus“.

Pranešama, kad dalis komponentų tiekėjų kol kas negali staigiai pakeisti anksčiau priimtų planų, todėl mažmeninės prekybos tinklams teks kurį laiką palaukti, kol „iPhone 6 Plus“ pasiūla pasieks reikiamą lygį, o deficitas bus nebejuntamas.

Kol konkurentai, gaminantys vis augančių ekrano įstrižainių „Android“ telefonus, viliojo vartotojus, „Apple“ iki pastarųjų telefonų pristatymo įnirtingai laikėsi įsikibę teiginio, jog 4 colių ekranas idealiai atitinka rankos dydį, o didesni ekranai telefonams nereikalingi.

Beje, mobiliojo ryšio operatoriaus „T-Mobile“ vadovas Johnas Legere'as pranešė, kad „iPhone 6“ paklausa yra tiesiog neįtikėtina. Apie tai praneša puslapis „AppleInsider“. Taip pat jis gana aiškiai pasisakė dėl plačiai eskaluojamos temos, jog „iPhone 6 Plus“ korpusas lengvai sulenkiamas net ir plikomis rankomis. Šią problemą jis pavadino išgalvota ir dirbtinai eskaluojama.

Informuoti šaltiniai taip pat praneša, kad „Apple“ jau dabar ruošia naują procesorių A9, kuris taps ateityje pasirodysiančių „iPhone“ ir „iPad“ pagrindu. Dėl jo gamybos konkuruoja kelios kompanijos: procesorių A8 gaminanti taivaniečių TSMC ir ankstesnis „Apple“ partneris – korėjiečių „Samsung“.

Šaltinio manymu, „Samsung“ galimybės gauti procesoriaus A9 užsakymus yra gerokai mažesnės, kadangi kompanijai kilo problemų dėl 14 nm „FinFET“ technologinio proceso. Kadangi A8 užsakymai atiteko vienintelei TSMC, korėjiečių kompanijai bet kokie gamybiniai nesklandumai gali lemti ypač didelių užsakymų netekimą.