Teismas nusprendė, kad „Apple“ be „Smartflash“ leidimo naudojo jos technologijas programoje „iTunes“, nors „Apple“ minėtus patentus laiko negaliojančiais. Jie susiję su duomenų saugojimu, mokėjimų sistemomis bei skaitmenine apsauga Digital Rights Management (DRM).

„Smartflash“ norėjo gauti 852 mln. dolerių, tuo tarpu „Apple“ pareikštas pretenzijas įvertino vos 4,5 mln. dolerių „Smartflash“ įkūrėjo Patricko Raczo teigimu, apie minėtas technologijas jis prieš 10 metų papasakojo Augustinui Farrugia, kuris vėliau tapo „Apple“ saugumo padalinio vadovu.

„Apple“ neketina lengvai atsisveikinti su minėta suma ir ruošia apeliaciją. Kompanijos atstovų teigimu, „Smartflash“ neturi savo produktų, darbuotojų, ji naudojasi JAV patentų sistemos spragomis ir taip ketina pasipelnyti iš kompanijų, kurios kuria realias darbo vietas (kitaip tariant, tvirtina, kad „Smartflash“ yra patentų troliai).

„Apple“ teisininkų teigimu, visos ieškinyje naudotos technologijos buvo sukurtos pačios „Apple“, todėl neketinama susitaikyti su teismo sprendimu, o „patentiniam troliui“ mokėti milijoninės sumos.

Teismas vyko Teksaso mieste Taileryje, kur ir registruota „Smartflash“. Čia kompanija jau anksčiau nugalėjo „Amazon“ ir „Google“, nors pastaroji pasistengė procesą perkelti į Kaliforniją. Dabar eilėje laukia kompanija „Samsung“, iš kurios taip pat bus stengiamasi prisiteisti nemažą sumą.