Europos Sąjungoje (ES) imamasi įvairių priemonių siekiant sukurti vieną bendrąją viso regiono rinką. Apie tai praneša „EUbusiness“.

ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager teigia tikinti, kad pagrindinis tyrimo etapas bus baigtas iki 2016 metų vidurio ir pridūrė, kad vėliau gali būti imtasi teisinių veiksmų prieš atskiras bendroves.

Europos Sąjungoje bendrovės naudoja priemones, dažnai blokuojančias vartotojams galimybes naudotis savo padalinių užsienio šalyse svetainėmis – tai kliudo ieškoti pigesnių pasiūlymų, ar neleidžia keliaujant naudotis programėlėmis „BBC iPlayer“ ar „Netflix“ filmams žiūrėti.

„Pati negaliu suprasti, kodėl savo mėgiamus daniškus kanalus planšetiniame kompiuteryje Kopenhagoje žiūrėti galiu, o Briuselyje ne. Juk sumokėjau už šias paslaugas“, – nurodo M. Vestager.

„Pagalvokite apie prancūzų turistę, perkančią porą itališkų batų Romoje. Kodėl ji nukreipiama į prancūzišką interneto svetainę, jeigu batus internetu įsigyti bando būdama namuose?“, – klausia Berlyne pasisakiusi pareigūnė.

Tyrimas bus pradėtas gegužės mėnesį ir taps naujausiu Europos Komisijos rengiamu antimonopolijos srities patikrinimu. Ankstesni tyrimai buvo nukreipti prieš tokias interneto milžines kaip „Amazon“ ir „Google“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)