Lizdas savo gyventojų sulaukė ir šiandien, kovo 27 dieną. „Dar vakar vėlai vakare tikrinau, temstant lizdas buvo tuščias. Taigi jis, vargšelis, tiesiai iš žiemojimo vietos, pavargęs“, - sakė bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovė spaudai Žana Jakevičienė.

Naisių kaime šalia gandralizdžio pastatyta kamera leis „Lietuva Tavo delne“ lankytojams iš arti stebėti, kaip gandrai suka meilės šokius, peri ir vėliau augina mažuosius gandriukus.

Gandralizdžio tiesioginį vaizdą galite pamatyti paspaudę šią nuorodą.

„Lietuva Tavo delne“ tiesiogiai pažvelgti į kai kurias iš gražiausių Lietuvos vietų leidžia jau nuo praėjusių metų rugsėjo, o visai neseniai jis buvo išplėstas – greta kelių naujų kamerų pastatyta ir pirmoji judanti. Taigi, be gandrų šeimynos dabar galima stebėti ir vaizdus iš kelto, tarp Klaipėdos ir Smiltynės kursuojančio senojoje perkėloje ties Šiauriniu ragu, ir paukščių peštynes dėl maisto Panevėžio gamtos mokyklos lesyklėlėje, ir grožėtis garsiuoju Druskininkų muzikiniu fontanu.

Naujų transliacijų vietos įrengtos atsižvelgiant į lankytojų pomėgį stebėti dinamiškas ir ypatingą prasmę lietuviams turinčias vietas.

Projekto lankytojų statistika rodo, kad per penkis mėnesius nuo projekto „Lietuva Tavo delne“ starto, transliacijos iš visos Lietuvos internetu stebėtos beveik 1,4 milijoną kartų iš 130 pasaulio šalių. Nuolat atnaujinamose laiko panoramose, kuriose pagreitintai rodomi įdomiausi užfiksuoti vaizdai, galima peržiūrėti tauriųjų elnių kovas, audras Baltijos jūroje, repeticijas paradui Vilniaus Katedros aikštėje, įspūdingus saulėtekius ir gamtos spalvų pasikeitimą, kai keičiasi sezonai.

„Projekto transliacijoms jau panaudojome „Bitės“ spartųjį 4G/4G+ ryšį, užtikrinantį stabilų vaizdą iš nuolat judančio kelto. Naujosios technologijos leidžia nenutrūkstamai stebėti kelto maršrutą Kuršių mariomis iki Smiltynės ir Jūrų muziejaus. Taip pat džiaugiamės, kad radome galimybę lankytojams iš arti parodyti gandrų ir kitų paukščių gyvenimą. Eidami pro šalį niekad nepastebėsime, kaip gandrai peri savo jauniklius ar maži paukšteliai sprunka lauk iš lesyklėlės, atskridus geniui – tačiau technologijos gali padėti žmonėms stebėti tai, ką įprastomis sąlygomis nėra paprasta pamatyti“, – sako Pranas Kuisys, projekto iniciatorės „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)