Pirma ir svarbiausia Kęstučio Šliužo žinia vartotojams – klientams artimiausiu metu nesikeis niekas ir norint paslaugų tęstinumo jokių veiksmų iš jų pusės imtis nereikės.

„Kas keisis ir kas nesikeis? Orientacija į klientą išliks. Pasitikėjimas yra ne gaunamas, o uždirbamas. Ilguoju periodu šis sandoris klientams bus naudingas. Paslaugoms teikti kombinuosime vieną geriausių ir gal net geriausią Europoje „Teo“ šviesolaidinį tinklą su „Omnitel“ LTE technologijomis. Tą galėsime padaryti ganėtinai greitai ir atnaujintas paslaugas pradėsime teikti jau netrukus, kas padės mums išlaikyti technologinę lyderystę“, – sakė „Omnitel“ vadovas Danas Strombergas.

Vienas iš patogumo vartotojams aspektas – visas paslaugas, susijusias ir su mobiliuoju, ir su fiksuoto ryšio internetu, vartotojai galės užsisakyti toje pačioje vietoje.

„Klientai tikisi, kad jų paslaugų teikėjai gebės teikti visas svarbias paslaugas – interneto, televizijos ir visas kitas. Jiems svarbu ne technologijos, kuriomis teikiamos paslaugos, o pačių paslaugų veikimas Klientai tampa technologijų agnostikais. Mums tai reiškia, kad orientuojamės į klientų poreikius, todėl prasminga sujungti „Omnitel“ ir „Teo“ pajėgas Lietuvos rinkoje. Tokiu būdu galėsime teikti paslaugas platesniu technologijų spektru. Esame tikri, kad tai bus naudinga ne tik klientams, bet ir visai Lietuvos visuomenei – tai mums padės išlaikyti technologinę lyderystę“, – sakė „Teo“ valdybos pirmininkas Robertas Anderssonas.

„Per daugelį metų daug investavome, kūrėme stiprią vartotojų bazę, teikėme klientams naujausio technologinio pagrindo paslaugas. Per tą laiką ribos tarp technologijų pradėjo nykti. Pradėjome matyti, kad vis mažiau svarbu, kokia technologija taikoma paslaugai suteikti – tapo svarbu, kad paslauga būtų teikiama bet kokiu būdu“, – pridūrė R. Anderssonas.

Iki ateinančių metų pradžios nesikeis ir įmonių vidinė struktūra. Paskutinį metų ketvirtį bus formuojama naujoji vadovų komanda, kuri darbą pradės nuo naujų metų. Kol kas apie naująją vadovų komandą žinoma tik tiek, kad jai lieka vadovauti K. Šliužas, o „Omnitel“ vadovas D. Strombergas nuo ateinančių metų pradžios išvyksta iš Lietuvos.

„Paslaugų klientams turinys liks toks, koks yra. Prasidėjo naujos vadovų komandos formavimas ir tikimasi, kad per ketvirtą metų ketvirtį naujoji komanda jau bus pasirengusi dirbti. Liksiu vadovauti „Omnitel“ verslui iki sausio 1 d., Kęstutis Šliužas toliau vadovaus „Teo“ verslui iki sausio 1 d. Lietuvoje pradėjau dirbti beveik lygiai prieš dvejus metus ir tada sakiau, kad dirbsiu tol, kol į gerą pasikeis „Omnitel“ padėtis. Ji pasikeitė ir karjeros permainas vertinu kaip natūralų tolesnį žingsnį“, – sakė D. Strombergas.

Konkurencijos tarybos pritarimo šiam 220 mln. eurų vertės sandoriui nereikės – įmonės dirba technologiniu požiūriu skirtingose rinkose.

„Mūsų supratimu šis sandoris nereikalauja konkurencijos tarybos leidimo, nes tai nėra koncentracija konkrečioje paslaugų grupėje. Tikslas nėra užkariauti didesnę rinkos dalį fiksuoto ar mobiliojo ryšio srityje – tikslas yra teikti platesnį paslaugų spektrą“, – sakė R. Anderssonas.

„Kalbant apie smulkiuosius akcininkus – jiems ir toliau priklausys 11,85 proc. „Teo“ akcijų ir netiesiogiai – tiek pat „Omnitel“ akcijų. Įsigijimui naudosime išorinį finansavimą. Su keliais bankais bus sudaroma ilgalaikės paskolos sutartys. Tai yra išmintingas sprendimas – pinigai rinkoje pigūs, o kapitalas brangus“, – sakė K. Šliužas.

Jo teigimu, įmonės dividendų politika ateityje priklausys ne nuo vadovų sprendimo – tai bus sprendžiama akcininkų susirinkime.

K. Šliužas negalėjo paneigti, kad ilgainiui į mažėjimo pusę keisis darbuotojų kiekis. „Tokių planų kol kas nėra. Tikėtina, kad bus persidengiančių pozicijų, tačiau kol kas detalaus plano, kaip keisis darbuotojų kiekiai, neturime – dirbs komanda, kuri kruopščiai tikrins kiekvieną poziciją“, – teigė „Teo“ vadovas.

Kol kas nėra ir ketinimų keisti bendros įmonės prekės ženklo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)