Iš dalies apie akumuliatoriaus „kantrybę“ galima spręsti pagal jo talpą – telefonai su didesnės talpos akumuliatoriais turėtų būti kantresni, tačiau realybėje viskas kiek sudėtingiau.

Sunaudojamos energijos kiekis labai priklauso ne tik nuo konkrečiu momentu naudojamų programėlių, ekrano ryškumo ir rezoliucijos, bet ir nuo vidinių telefono komponentų energetinio efektyvumo.

Nors gamintojai paprastai deklaruoja, kiek apytiksliai laiko gali „ištempti“ kiekvienas telefono modelis, tačiau remtis šiais skaičiais lyginant skirtingų gamintojų telefonus yra gana rizikinga – visais atvejais akumuliatoriaus ištvermė yra matuojama skirtingai, be to, gamintojai visomis išgalėmis stengiasi pagražinti šiuos skaičius.

Kiek daugiau aiškumo įneša nepriklausomi testai. Įdomų testą atliko expertreviews.co.uk ekspertai. 2016 m. kovo mėnesį jie palygino populiariausių tuo metu rinkoje buvusių išmaniųjų telefonų baterijų atsparumą vienodomis sąlygomis. Nors eksperimentas neatspindi visų praktiškų iššūkių, kurie tenka išmaniesiems telefonams kasdieniame gyvenime, tačiau lengvai leidžia susidaryti bendrą vaizdą lyginant skirtingus modelius.

Eksperimento metu į visus išmaniuosius buvo įdiegtas tas pats vaizdo atkūrimo testas – specialus video failas su scenomis iš filmo „Žmogus voras 2“. Prie išmaniojo telefono pajungtos ausinės leido viso eksperimento metu klausytis garso takelio.

Telefonuose su „Android“ operacine sistema vaizdo atkūrimui naudota programėlė „MX Player“, o „Windows“ ir „iOS“ atvejais – vidinis telefono vaizdo grotuvas. Ekrano ryškumas nustatytas 170 cd/m2, išjungti visi automatiniai ekrano šviesumo reguliavimo ir miego režimai.

Gauti baterijų ištvermės rezultatai pateikti žemiau esančioje lentelėje.