Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šias sistemas jau galima įsigyti ir Baltijos šalyse.

Egzistuojančios priemonės buvo neefektyvios

„Įsivaizduokite, kad esate didelėje parodoje, pavyzdžiui, kasmetinėje knygų mugėje. Daugybė žmonių, stendų, renginių, didelė erdvė, kurioje gana sudėtinga orientuotis. Tačiau, užtenka atsisiųsti į savo mobilųjį įrenginį (telefoną ar planšetę) specialią programėlę ir gausite navigacijos nurodymus, kaip patogiausiai pasiekti jums svarbų stendą. Taip pat programėlė primins apie greitai prasidėsiantį seminarą ir informuos apie vykstančius įdomius renginius“, – pasakoja kompiuterinės ir programinės įrangos tiekėjos „ALSO Lietuva“ HPE produktų marketingo vadybininkas Marius Kibilda.

Panašūs vietos nustatymo patalpose (angl. k. inside navigation) sprendimai egzistuoja, tačiau daugumą jų techniškai sudėtinga įgyvendinti. Norint tiksliai nustatyti prisijungusio mobiliojo įrenginio vietą reikia sumontuoti daug bevielio tinklo siųstuvų, atlikti sudėtingas kalibravimo procedūras, tačiau duomenys vis tiek išlieka nepatikimi, ypač jeigu reikia orientuotis per kelis erdvės aukštus.

„HP Enterprise“ kartu su „Aruba“ išsprendė šias problemas ir siūlo sistemą, gebančią nustatyti vartotojo vietą metro tikslumu ne tik horizontalioje, bet ir vertikalioje erdvėje.

Beribės duomenų analizės galimybės

Naujieji išmaniojo bevielio tinklo sprendimai turi ir kitų privalumų. Pavyzdžiui, sistema automatiškai atpažįsta, kokią programinę įrangą naudoja mobilusis įrenginys, ir parenka tinkamas programas .

„Atsiveria daugybė galimybių ir vartotojui, ir erdvės, kurioje įrengta sistema, administratoriui. Galimas automatinis registravimas į renginius, analizė, kuriose renginio vietose didžiausi žmonių srautai, kurie stendai ir seminarai, sulaukė didžiausio susidomėjimo, kurios tikslinės auditorijos kuo labiausiai domėjosi. Iš principo analizės galimybes riboja tik žmogaus fantazija“, – tvirtina M. Kibilda.

Įrenginį instaliuoti gali net namų vartotojas

Naujos bevielio ryšio technologijos sukurtos „HP Enterprise“ korporacijos ir HPE įsigytos išmaniojo bevielio tinklo kūrėjų kompanijos „Aruba“ specialistų. „HPE Aruba“ siūlomų sistemų prototipai jau įrengti kai kuriuose pasaulio oro uostuose, dangoraižiuose įrengtuose verslo centruose, stadionuose, kitose didelėse viešosiose erdvėse.

„Iš principo ši nesudėtinga įrengti ir siūlanti didžiules galimybes sistema gali praversti bet kuriai viešajai erdvei – nuo bibliotekos ar viešbučio iki oro uosto ar parodų bei konferencijų centro. Tikrai žinote, kiek laiko užtrunkate didesnėje parduotuvėje ieškodami konkrečios prekės. Su „Aruba“ programėle užtenka duoti užklausą ir mobilusis įrenginys nurodys tiesiausią kelią“, – sako M. Kibilda.

„HPE Aruba“ siūlomi sprendimai išsiskiria ne tik savo galimybėmis, bet ir instaliavimo paprastumu. Šį išmanųjį bevielį tinklą praktiškai gali įsirengti ir buitinis IT technikos naudotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją