„Lietuvoje šiuo metu registruojama dešimtys, šimtai startuolių, kurie kuria siekdami išleisti į rinką novatorišką produktą. Vis tik, daugeliu atvejų po metų jų planai – vystyti technologiją – ir lieka prototipo stadijoje. Todėl komisijos laukia iš tiesų sunki užduotis – identifikuoti tuos šiais metais Lietuvoje sukurtus produktus, kurie turi didelį potencialą tapti populiariais. Tai turės būti tokie išradimai, į kuriuos kiekvienas komisijos narys drąsiai investuotų savo pinigus“, – sako Nacionalinių technikos apdovanojimų „TechTop“ komisijos pirmininkas, Vilniaus Gedimino Technikos universiteto Mokslo prorektorius, prof. habil. dr. Antanas Čenys.

Turintys žinių apie minėtus kriterijus atitinkančius prietaisus ir technologijas kviečiami jas siūlyti Lietuvos technologijų pasiekimo apdovanojimui el. pašto adresu pasiekimas@techtop2015.lt iki spalio 20 d.

Pasak A. Čenio, vienas iš „TechTop“ rinkimų siekių – ugdyti vartotoją, kad jis pirktų juos ne tik pagal dizainą ar kainą, bet ir įvertintų kitus svarbius kriterijus. „Kuo šalies vartotojai daugiau žino apie technologijas, tuo sėkmingesnė tos šalies ekonomika, tuo pažangesnė ta visuomenė lyginant su kitomis valstybėmis“, – sako komisijos pirmininkas. Visas 12-a pagrindinių rinkimų nominacijų ir jų kandidatų sąrašus jau dabar galima rasti ir iki spalio 30 d. balsuoti naujienų portale „Delfi“.

Savo balsą minėtu laikotarpiu už mėgstamiausią IT ir buitinės technikos prietaisą galima atiduoti ir „Topo centro“ parduotuvėse, kuriose nominuotas prekes galima apžiūrėti bei išbandyti. Daugiausia balsų skirtingose rinkimų kategorijose surinkęs prekės ženklas bus paskelbtas „Tautos prekės ženklu“.

Visi laimėtojai bus įvardinti lapkričio 4 d. iškilmingame apdovanojimų ceremonijos renginyje, kurį tiesiogiai transliuos LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)