Tarptautinių įmonių paslaugų centrų ir IT bendrovių naujų pastatų vis daugėja. Du bankai – „Danske“ ir SEB – per šiuos metus ketina priimti beveik pustrečio šimto darbuotojų. „Swedbank“ apie 400 planuoja įdarbinti per kelerius metus. Pasak specialistų, esant tokiai konkurencijai, atlyginimas tampa svarbus nebent pradžioje ir tenka ieškoti, kaip kitaip prisivilioti profesionalų.

„Konkurencija, iš tikrųjų, yra ir šiuo metu. Iš viso mes turime apie 60 atvirų darbo vietų ir vienose pozicijose ilgiau užtrunka įdarbinti, kitose – trumpiau. Specialistų rinkoje yra, bet mes suprasdami tą konkurenciją labai daug dirbame organizacijos viduje stengdamiesi kompetenciją plėsti organizacijos viduje ir leisdami darbuotojams tobulėti viduje, todėl ta įvairovė, kurią mes priimame – ne tik patyrę specialistai, bet ir jauni“, – atskleidė SEB grupės paslaugų teikimo centrų Vilniuje ir Rygoje vadovė Rūta Jasiulionienė.

Personalo atrankos specialistai sako, kad bankų sektoriui ieškant darbuotojų šimtais, labiausiai nukenčia mažos informacinių technologijų įmonės, joms išlaikyti savo žmones dar sunkiau.

„Tiek Kaunas, tiek Vilnius, tiek Klaipėda išgyvena sunkumus dėl IT srities, nes jau nebe geografine prasme mes žiūrime – žiūrime į tai, kad darbuotojas būtų tokios kompetencijos, kuri atitiktų kliento lūkesčius. Jei mes kalbėtume apie ES šalis, tai IT specialistai ten pakankamai „sotūs“ ir jų nelabai vilioja Lietuva. Jei kalbėtume apie trečiąsias šalis, tai – kaip opcija ir viena iš galimybių“, – pasakojo „Talent Lab“ vadovė Laura Gylienė.

Informacinių technologijų specialistų atlyginimai Lietuvoje nuo Skandinavijos šalių atsilieka maždaug tris kartus, tačiau pasak personalo specialistų, Lietuvoje šios srities darbuotojai gauna nuo 2 tūkstančių eurų į rankas.