Eksperimentinį lėktuvą Si2, kurio sparnų ilgis yra didesnis už keleivinio lėktuvo „Boeing 747“, tačiau svoris prilygsta lengvajam automobiliui, pilotuoja šveicaras gydytojas Bertrand'as Piccard'as, kuris 1999 metais yra apskridęs žemę balionu.

Kelionė iki Ispanijos Sevilijos miesto oro uosto, kaip planuojama, turėtų trukti maždaug 90 valandų, per kurią B. Piccard'as tik retkarčiais nusnūs.

„Tai mano pirmas pakilimas iš JFK“, – parašė B. Piccard'as netrukus po to, kai orlaivis 2 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku pakilo į nakties dangų.

Skrydis per Atlanto vandenyną į Europą yra jau penkioliktas vienviečio „Solar Impulse 2“, kurį pakaitomis su B. Piccard'u pilotuoja jo komandos draugas Andre Borschbergas, kelionės etapas.

Si2 varo 17 tūkst. saulės elementų, kurių energija suka propeleris ir pakrauna baterijas. Naktį jis varomas baterijose sukaupta energija.

Vidutinis orlaivio greitis yra apie 30 mylių per valandą (beveik 50 km/h), bet gali padvigubėti šviečiant ryškiai saulei.

Monako kunigaikštis Albertas, kuris yra šio projekto globėjas, davė leidimą pradėti skrydį iš misijos kontrolės centro Monake.

Iš Sevilijos pilotai planuoja sugrįžti į savo išvykimo tašką – Abu Dabį, kur praeitais metais prasidėjo istorinė 35 tūkst. km kelionė.