Šiemet „Google“ konferencijoje itin daug dėmesio skirta savaime besimokančių mašinų – dirbtinio intelekto sistemoms ir virtualiai realybei.

Time.com pateikia šešių produktų sąrašą, kurie, manoma, bus „Google“ sėkmės garantai artimiausiais metais.

„Google Home“

Šiais metais kompanija planuoja išleisti virtualų namų asistentą. Šis balsu valdomas prietaisas, laikomas namuose, leis prisijungti prie „Google“ tada, kai šalia neturėsite telefono. Kompanija jį pristatė ir kaip išmanųjį namų kontrolės mechanizmą, galintį prisijungti prie kitų namuose esančių prietaisų, tokių kaip išmaniosios lemputės ar „Nest“ prietaisai.

Teigiama, kad šis prietaisas yra labai panašus į „Amazon Echo“ – asmeninę garso sistemą, kurioje įdiegta ir kompanijos virtualus asistentas „Alexa“. Panašiai kaip ir „Echo“, „Google Home“ bus galimybė diegti trečiųjų šalių programėles.

„Google Assistant“

„Google“ įdiegė gana daug atnaujinimų programėlėje „Google Now“. Nuo šiol jame bus galima rasti ir padėjėją, vardu „Google Assistant“. Ši nauja technologija turėtų daug geriau suprasti žmonių balsus ir paieškai suteikti kontekstą: teikiantys užklausas vartotojai jau neturės būti itin smulkmeniški. Tarkime, asistentas spręs, kaip elgtis ir ką toliau daryti su tik tik surasta informacija: galbūt patikrinę, kas rodoma artimiausiame kine, jūs norėtumėte nusipirkti bilietus į kiną?

„Allo“

Ši programėlė, skirta susirašinėjimui, yra susieta su virtualiu asistentu. Planuojama, kad „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms skirtų programėlių parduotuvėse ji turėtų atsirasti jau vasarą. Susirašinėjimo programėlė analizuos jūsų pokalbius ir pridės svarbios kontekstinės informacijos: tarkime, jei draugas jus pakvies pietų į italų restoraną, „Allo“ jums pasiūlys artimiausią italų restoraną.

Ši programėlė turėtų veikti panašiai, kaip ir „Facebook Messenger“ botai, kurie leis vartotojams skambinti į taksi programėlę „Uber“ ar nusiųsti gėlių draugui, net nepaliekant susirašinėjimo lango.

„Daydream“

„Google“ nori tapti „Android“ operacinės sistemos prietaisų virtualios realybės ekspertu. Kompanija pranešė apie virtualios realybės sistemą „Daydream“.

„Google“ rengiasi dirbti su tokiais gamintojais kaip „Samsung“, „HTC“ bei „LG“, kurios visai netrukus pristatys išmaniuosius telefonus, tinkančius naujai virtualios realybės sistemai. „Google“ tikisi joms padėti sukurti išskirtinius jutiklius ir ekranus, kurie vartotojams virtualią realybę pavers išskirtine patirtimi.

Time.com teigia, kad nauja „Android“ versija, su kuria „Google“ debiutuos šiemet, turėtų būti daug geriau suderinama su virtualios realybės programėlėmis.

Svarbu paminėti tai, kad „Daydream“ įterptas išmanus valdymo mechanizmas: paieškos gigantė į virtualios realybės platformą integravo judesio jutiklius. Tai reiškia, kad prietaisą galima valdyti judesiais. „Samsung“ virtualios realybės akiniai „Gear VR“ sukurti taip, kad juos valdyti norintis vartotojas turi priliesti kontrolės punktą ar prisilietimui jautrų ekraną.

„Android N“

Nors „Google“ jau parodė, ko galime tikėtis iš kitos „Android“ versijos, yra vienas klausimas, neraminantis „Android“ vartotojus. Tai – naujas sistemos vardas.

„Google“ paprašė vartotojų siųsti visus vardus, kurie prasideda „N“ raide. Kompanija tradiciškai naujas „Android“ versijas vadina saldumynų vardais vardais – „Marshmallow“ (liet. k. zefyras) ar „Lollipop“ (liet. k. ledinukas).

„Android Wear“ atnaujinimai

„Google“ rengiasi atnaujinti išmaniuosius laikrodžius, pridėdama jiems daugiau funkcijų. Didžiausia naujiena taps galimybė išmaniųjų laikrodžių programėlėms veikti atskirai nuo išmaniojo telefono programėlių.

Demonstracijos metu buvo parodyta, kaip į išmanųjį laikrodį galima instaliuoti naujų programėlių, net jei telefonas išjungtas. Ir nors laikrodžiai toliau veiks tik prisijungę prie Wi-Fi ar kito tinklo, tai yra dar vienas žingsnis stengiantis laikrodžius paversti savarankiškais išmaniaisiais prietaisais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)