Pirmą kartą su dalyviais kartu „bėgs” ir išmanioji programėlė telefone, kurią sukūrė skaitmeninės komunikacijos kompanija „Creative Partner“ ir mobiliųjų aplikacijų kūrimo kompanija „Utomus”, tad visą bėgiko distanciją, greitį ir likusį atstumą iki finišo matuos mobili aplikacija. Tai visiška naujiena ne tik viešuose renginiuose, bet ir sporto pasaulyje. Pasak idėjos autorių, ši programėlė visus bėgikus apjungs vienu bendru elektroniniu širdies plakimu. 

Kilometrus skaičiuos mobilioji aplikacija

„Kodėl verta programėlę turėti savo telefone? Visų pirma, programėlė rodys iki bėgimo likusias dienas, tikslų laiką ir neįkyriai primins apie naujausius bei svarbiausius įvykius. Vienintelis dalyvio darbas – pasirūpinti tvirta valia ir atsistoti prie starto linijos, nes programėlė, jeigu ji bus aktyvuota, automatiškai pasileis numatytu laiku visame pasaulyje (atsižvelgiant ir į laiko zonų skirtumus),”– teigė programėlės kūrėjų įmonės vadovas Darius Šoparas.

„Vilties bėgimo“ programėlė realiame žemėlapyje atvaizduos visą bėgimo kelią, kuriuo vėliau bus galima pasidalinti su kitais bėgimo dalyviais. Mobilioji aplikacija praneš, kada bus pasiektas vienas iš pasirinktų bėgimo atstumų: 10 km., 5,6 km., 2,9 km. ar 0,6 km. Visų bėgikų rezultatai tą pa
ią sekundę atsiras renginio interneto svetainėje ir bus palyginti pagal amžių, lyti, šalį bei įveiktą atstumą.

Organizatoriai pabrėžia, jog programėlė nėra vienkartinė ir skirta tik „Vilties bėgimo“ dienai. Ji ir toliau veiks visiškai nemokamai, tad bet kada bus galima pasirinkti dienos iššūkį, bėgti ir pasidalinti pasiektais rezultatais su draugais.

Specialiai renginiui sukurta daina taps virtualiu žadintuvu

Pirmąsyk „Vilties bėgimo” renginiui sukurta ir speciali daina. Kūrinį „Vilties keliu”, kurio muzikos ir žodžių autorius Linas Švirinas, galės išgirsti visi, parsisiuntę mobiliąją aplikaciją iš „Apple App Store“ ar „Google Play“ virtualiosios programėlių sistemos, paieškos laukelyje įvedę „Vilties bėgimas”. Organizatorių teigimu, daina taps virtualiu žadintuvu, kviečiančiu visus solidarizuotis su onkologiniais ligoniais.

Mobilioji aplikacija suteiks galimybę aukoti geriems tikslams tiesiai iš mobiliojo telefono ir nubėgtų kilometrų euforiją iškeisti į gerą darbą.

Brolių pranciškonų inicijuota paramos akcija „Vilties bėgimas“ rengiama nuo 2007 metų. Visų „Vilties miesto“ renginių dalyvių paaukotos lėšos yra skiriamos Šv. Pranciškaus dvasinės ir socialinės pagalbos onkologijos centro veiklai finansuoti. 2013 metų rugsėjį duris atvėrusiame informacijos ir meno terapijos centre jau apsilankė daugiau kaip 900 onkologinėmis ligomis sergančių žmonių. Paaukoti lėšų gerumo iniciatyvos metu bus galima perkant bėgiko numerį, marškinėlius, „Vilties plytą“ ar „Vilties atviruką“, taip pat per „Paypal“ sistemą arba svetainėje www.aukok.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)