Lėktuvą pilotuojantis 58-erių Bertrand'as Piccard'as, pasiryžęs vienas ankštoje kabinoje išbūti 62 valandas, po pusantros paros skrydžio pastebėtas sugebėjęs bent ištiesti kojas.

Būtent, misijos tinklalapyje įdėtoje nuotraukoje jis matomas darantis fizinius pratimus – pakelia ir nuleidžia rankas. Prie šturvalo sėdintis pilotas yra su akiniais nuo saulės, vilki oranžinį kombinezoną.

„Pats laikas Bertrand'ui prasimankštinti, kad raumenys neatrofuotųsi; nelengva 3,8 kub. metro kabinoje, bet jis intensyviai treniravosi tai daryti pastaruosius kelerius metus“, – parašyta prie nuotraukos.

„Solar Impulse 2“ sparnuose įtaisyti 17 tūkst. saulės energijos elementų, kurie saulei šviečiant pakrauna baterijas, kuriose išsaugota energija buvo naudojama naktį.

Šio lėktuvo idealus greitis yra apie 45 km per val., nors jis gali būti ir dvigubai didesnis dieną, kai saulės spinduliai yra stipriausi. Iš anglies pluošto pagamintas lėktuvas sveria apie 2,3 tonos ir prilygsta mikroautobusui ar vidutiniam furgonui.

Ketvirtadienį iš Kalaeloa oro uoste pagrindinėje Havajų saloje Oahu pakilęs lėktuvas leidosi į devintąjį savo kelionės etapą iš 13. Sekmadienį maždaug 4 val. rytų (11 val. Lietuvos) laiku lėktuvas turėtų pasiekti Mofeto aerodromą šalia Mauntin Vju miesto Kalifornijoje.