Telefono pristatyme Barselonoje pasirodė, kad didesnio dėmesio sulaukė į sceną įžengęs feisbuko įkūrėjas Marckas Zuckerbergas nei patys telefonai, tačiau visai be reikalo, mat šis modelis visai pelnytai laikomas vienu rinkos lyderių.

„Samsung“ šį kartą pasistengė ir visiems nekantriausiems suteikė galimybę jau po savaitės turėti flagmaną net ir Lietuvoje. Nelikome už borto – valio.

Reikia padėkoti mobiliojo ryšio operatorei „Tele2” už galimybę išbandyti „Samsung“ kompanijos pasididžiavimą „Galaxy S7 Edge“ dar net neprasidėjus oficialiai prekybai.

Lengvai valdomas viena ranka

Naujieji „S7” modeliai dizainu beveik nesiskiria nuo praėjusių metų „S6“ modelių, tik šį kartą „Samsung Galaxy S7 Edge” yra didesnis už savo pirmtaką ir labiau primena „Samsung Galaxy S6 Edge+“ modelį. Mano manymu, „S7 Edge“ – kompaktiškesnis ir tikrai smagiai guli rankoje.

Jį patogu valdyti net viena ranka.

„Samsung Galaxy S7 Edge“ turi 5.5 colio „QuadHD“ raiškos (1440 x 2560 taškų) „Super AMOLED“ technologijos ekraną su lenktais kraštais. Ir šis ekranas man iš karto pasirodė tiesiog nuostabus – detalumas ir ryškumas idealus.

Pats korpusas iš abiejų pusių padengtas „Corning Gorilla Glass 4“ danga, kuri puikiai apsaugo nuo įbrėžimų (tačiau po trumpo naudojimo laikotarpio pastebėjau, kad išsikišę kameros kraštai neišvengė pažeidimų, nors telefoną tikrai saugojau), o kraštai metaliniai kaip ir praėjusių metų modeliuose.

Telefonas tikrai puikiai surinktas, tik stiklinis paviršius slidus kaip silkė ir lengvai gali išslysti iš rankų. Manau, dėkliukas čia nepamaišytų. Liečiant nugarėlę lieka ryškūs pirštų anspaudai, todėl norint, kad mobilusis atrodytų nepriekaištingai, juos tenka pastoviai valyti.

Patobulinta piršto atspaudo funkcija

Pirštų atspaudų atpažinimo funkcija veikė tikrai geriau nei vidutinės klasės „A5 (2016)“ modelyje: ten mano atspaudo neatpažindavo net esant mažiems oro sąlygų pokyčiams, šį kartą net išplovus indus ir rankomis išskalbus žmonos suknelę „S7 Edge“ nenuvylė ir mano išbrinkusį pirštą atpažino iškart.

Tiesa, buvo keletas kartų, kai nepavyko atrakinti telefono naudojant piršto atspaudą, tad aš kol kas retai naudojuosi tokiu užraktu ir tuoj paaiškinsiu kodėl. Nenoriu rizikuoti gamintojo paliktomis spragomis apsaugoje, mat 15 kartų nepavykus atrakinti telefono naudojant piršto atspaudą, automatiškai ištrinama visa jame esanti informacija.

Nuolat veikiantis ekranas

„Always On Display“ funkcija – leidžia visada žinoti laiką, datą, naujus pranešimus arba savo pasirinktą informaciją net neįjungus ekrano.

Asmeniškai man, ši naujovė patiko dėl to, kad naktį, kai nesimiega ir norisi pažiūrėti kelinta valanda, belieka užmesti akį į telefoną, gulintį ant staliuko ir nereikia įjunginėti papildomai ekrano.

Baterija naudojasi, bet tai labai mažai energijos reikalaujanti funkcija. Net ir be jos telefoną vis tiek turėsite krauti kiekvieną dieną, o jei naudositės visomis jo funkcijomis ir privalumais (žaidimai, „Gear VR“ akiniais) teks krauti jau ir po pusdienio.

„S7 Edge“ modelyje įdėta 3600 mAh dydžio baterija, kurią pilnai įkrauti užteks vos pusantros valandos. Tiesa, nors ir didelės talpos „S7 Edge“ baterija man laikė kur kas trumpiau už ekonominės klasės „Samsun A5 (2016)“ bateriją, kurios talpa tik 2900 mAh.

Lenktos ekrano kraštinės manęs nesužavėjo, o labiau kliudė. Gal aš dar neperpratau šios inovacijos, bet praktikoje man tikrai buvo nepatogu skaityti straipsnius, nes kampe raidės buvo užsilenkusios ir prasčiau matomos. Kartais nesisekė paspausti simbolių esančių telefono kraštuose.

Taip, galima daug funkcijų atlikti greičiau ir lengviau šaukinių pagalba, tačiau nepatogumas skaitant ir renkant tekstą mane labiau traukia prie modelio įprastais kraštais, nei 100 eurų priemoka už ne itin patogią inovaciją.

Skirtingoms rinkoms – skirtingi viduriai

Kad ir kaip norėtųsi girti šį modelį, noriu pakalbėti ir apie tai, kas nepatiks daugeliui: „Samsung“ jau kurį laiką kuria modelius su dviem skirtingais procesoriais.

Taigi Europa ir mes gauname telefoną apginkluotą aštuonių branduolių „Exynos 8890“ procesoriumi, kai Jungtinės Valstijos gauna su naujausiu „Snapdragon 820“ procesoriumi. Ir kaip tik šis procesorius anot „AnTuTu.com“ tapo lyderiu, surinko 136383 taškų ir aplenkė net „Apple A9“ ir „Exynos 8890“ procesorius.

Jei jau moki nemažą suma pinigų už telefoną, visada norisi geriausio. O geriausias šiuo atveju nukeliavo į JAV, bet ne į Europą.

Vaizdo plokštės JAV ir Europoje parduodamuose naujausiuose „Samsung“ modeliuose skirtingos – „Adreno 530“ arba „Mali-T880 MP12“. Mano bandytame modelyje įmontuota antroji ir ji puikiai susitvarkė su bandytais žaidimais.

Puiki grafika žaidimų fanams

Verta paminėti, kad „S7“ modeliai yra pirmieji išmanieji, kurie naudoja „Vulkan API“ platformą. Jos tikslas – lengviau gauti geresnės grafikos našumą visiškai išnaudojant savo procesorius. Mėgstantys žaisti, tikrai įvertins ir nenusivils.

Telefone žaidimų valdymo centras padės jums taupyti energiją, sudės visus žaidimus į vieną vietą, leis pakoreguoti jų nuostatas, o įdomiausia, galėsite visus žaidimus įsirašinėti ir dalintis su draugais. Tik nepamirškite, kad vidinė telefono atmintis yra ribota, tad „micro SD“ kortelė bus būtina.

Galimybė padidinti atmintį

4GB darbinė atmintis šių metų flagmanuose yra standartinė ir nieko jau nebestebina, žinant, kad Kinijoje pasirodė „vivo Xplay 5“ modelis – pirmasis išmanusis, kuris turi jau 6GB darbinės atminties, naujausią „Snapdragon 820“ procesorių ir lenktą ekraną.

Vidinė telefono atmintis „S7“ modeliuose prasideda nuo 32GB (vartotojui prieinama tik apie 24GB), tačiau žaidimai, nuotraukos ir „Gear VR“ parsisiųstas turinys man telefono atmintį užpildė per savaitę ir iš 24GB laisvos atminties liko tik apie 7GB. Ir tai tik per savaitę!

Gerai, kad praėjusiame modelyje atsisakęs „micro SD“ kortelės, gamintojas šiame modelyje ją grąžina, todėl dabar telefono atmintį galėsite praplėsti iki 200GB. Dalį turinio galima perkelti į kortelę.

Greičiausia kamera rinkoje

Kamera telefone tikrai pradžiugins – greita, tiksli, o nuotraukų bei filmavimo kokybė nenuvils net profesionalų.

Naujausiame modelyje „Samsung“ naudoja „Sony IMX260“ jutiklį ir tik 12MP pagrindinei kamerai, kai praėjusiais metais turėjo 16MP, o asmenukėms fiksuoti 5MP kamera su (F/1.7) plačia diafragma.

Ankstesniuose modeliuose „Samsung“ ne tik naudodavo skirtingus procesorius, bet ir skirtingas kameras – viename veikdavo „Sony“, kitame „Samsung“ (ISOCELL) kamerų sensoriai. Ne išimtis ir „S7“ modeliai. Man į rankas pateko su „Sony“ sensoriumi.

Palyginus su „Galaxy S6“, „S7 Edge“ turi didesnį vaizdo jutiklį (1.44 mikronai), o optika turi platesnę diafragmą (F/1.7), kuri užfiksuoja daugiau šviesos.

Taip pat „Samsung“ giriasi, kad pirmą kartą fotoaparato jutiklis turi du fotodiodus, todėl gali fokusuoti taip pat greitai, kaip ir akys.
Aš labai mėgstu fotografuoti ir filmuoti telefonu, todėl išbandytas modelis mane labai pradžiugino savo greičiu. Sakyčiau, tai viena sparčiausių kamerų telefone šiai dienai, kuri pralenkė net „iPhone 6S Plus“ modelį.

Tinka net maudynėms

Geriausia telefono savybė – atsparumas vandeniui ir dulkėms. Šiam modeliui net nereikia papildomų dangtelių USB lizdui ir ausinių jungčiai apsaugoti nuo vandens.

Jei jau vasarą nesinorės palikti telefono rankinėje einant maudytis, bus galima pasiimti kartu ir net nusifotografuoti po vandeniu.
Iki vasaros dar toli, o atsparumą vandeniui išbandyti norisi dabar. Tad aš išbandžiau vonioje.

Juk taip smagu eiti maudytis ir gulint vonioje žaisti kokį žaidimėlį... Žaisti ir neprisižaisti, net kai telefonas nuskęsta.

Tiesa, atidžiai perskaitykite instrukciją, mat šio telefono nerekomenduojama kišti po srove, o sušlapusį jį reikia gerai išdžiovinti, kad kraunant (būtinai su originaliu pakrovėju) nebūtų netikėtumų. Nesilaikant nurodymų garantija telefonui negalios.

Laisvalaikiu į virtualią realybę

Jei buvote vienas iš tų nekantriųjų ir užsisakėte telefoną iki kovo 6 d., dabar tikriausiai jau džiaugiatės ir virtualia realybe su „Samsung Gear VR“. Stebuklinguosius akinius išbandžiau ir aš.

Nemokamas turinys manęs nesužavėjo – vaizdas ne itin ryškus, o mirgėjimas labai vargina akis. Žaidimų kokybė kur kas geresnė, bet čia ne „Google Play Store“ ir nemokamo turinio čia nedaug. Norint kažko įdomesnio, reikės patuštinti savo kreditinės kortelės sąskaitą.

Labiausiai man patiko „Netflix“ programėlė šiuose akiniuose. Jei gyvenate apleistame bendrabutyje ar ne itin skoningai įrengtame bute, akiniai jus perkels ant raudonos sofos prieš milžinišką televizoriaus ekraną, o pasukę galvą galėsite mėgautis snieguotų Alpių vaizdais pro langą.

Mobilusis įrenginys labai smagus, ypač patiko vaikams.

Privalumai ir trūkumai

„S7 Edge“ privalumai:

- Micro SD kortelė atminčiai padidinti;
- Atsparumas vandeniui ir dulkėms;
- Always on Display ekrano funkcija;
- Nesibraižanti danga iš abiejų telefono pusių;
- Greita ir tiksli kamera;
- Greitas krovimas.

„S7 Edge“ minusai:

- Didelė kaina (819 Eur);
- Skaitymui nepatogus lenktas ekranas;
- Greit išsenkanti baterija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)