Vien iš pavadinimo gana paprasta suprasti, kad „Galaxy Note 10.1“ - jau nebe nišinis hibridinis įrenginys, kuris turėtų patenkinti vartotojų, mėgstančių „du viename“ pasiūlymus, o pilnavertis didelis planšetinis kompiuteris su keliomis papildomomis funkcijomis, iš kurių pagrindinė – skaitmeninio rašiklio panaudojimas.

Iš esmės naujasis planšetinis kompiuteris savo teikiamomis funkcijomis nuo mažojo brolio „Galaxy Note“ skiriasi nestipriai, bet keletas malonių patobulinimų yra. Pavyzdžiui, dabar galima vykdyti ne tik ranka parašyto teksto atpažinimą, bet ir geometrinių figūrų bei matematinių formulių atpažinimą. Malonu tai, kad parašius matematinę vieno kintamojo lygtį vartotojas nukreipiamas į wolframalpha.com svetainę, kur pagal užduotąją lygtį nubraižomas funkcijos grafikas, pasiūlomas lygties sprendimas. Malonus produkto patobulinimas lyginant su „Galaxy Tab 10.1“ ir „Galaxy Note“ - „Android 4.0“ operacinė sistema.

Be to, planšetėje yra dvi iš anksto įrašytos „Adobe“ programos, tinkamos neįpareigojančiam nuotraukų redagavimui ištiesus kojas lovoje ar poilsiaujant gamtoje: „Photoshop Touch“ ir „Adobe Ideas“. Taip pat bus galima naudotis ir dauguma mažesniam „Galaxy Note“ telefonui-kompiuteriui skirtų programėlių, kuriose panaudojamas rašiklis.

Techninės naujojo produkto charakteristikos, įvertinus ankstesnius „Samsung“ gaminus, nėra labai stulbinantis: dviejų branduolių 1,4 GHz procesorius, 1 GB vidinės atminties, iki 64 GB nuolatinės atminties ir 3 MP raiškos vaizdo kamera galinėje sienelėje. Yra skambinimo funkcija – tik kad neatrodytumėte juokingai naudojantis tokiu „telefonu“, be jokios abejonės teks įsigyti ausines.

Taip pat pristatytas ir „Galaxy Tab 10.1 2“ - antroji labai populiaraus gaminio, sėkmingai konkuruojančio su „Apple“ analogiškais planšetiniais kompiuteriais, versija. Tiesa, šis planšetinis kompiuteris nuo didžiojo „Note“ skiriasi ne tik tuo, kad nedraugauja su rašikliais, kad ir kokie specializuoti jie bebūtų – jame panaudotas ir šiek tiek silpnesnis 1,0 GHz 2 branduolių procesorius. Skambinimo funkcija taip pat yra.

Verta atkreipti dėmesį į naujųjų gaminių dizainą: „Samsung“ ryžosi labiau nutolti nuo „Apple“ pasipiktinimą sukėlusios išvaizdos, naujųjų planšečių šonuose atsirado „auselės“ su matomomis garsiakalbių grotelėmis.

"Samsung Galaxy Beam" išmanusis telefonas
Įdomus įrenginys - „Samsung“ telefonas „Beam“ su integruotu projektoriumi. Kol kas ankstesni bandymai į telefoną integruoti projektorių būdavo nelabai sėkmingi – 2009 metais apie tokius produktus yra skelbę LG ir patys „Samsung“, bet kas žino – galbūt, technologijoms gerokai pažengus pirmyn, jau išaušo tokio tipo gaminių sėkmės valanda?

Nors telefono storis lepesniam vartotojui gali pasirodyti nelabai priimtinas – šiandienos supratimu 12,5 mm tikrai nėra mažai, bet kuomet projektoriaus įtraukimas į telefono konstrukciją pareikalauja tokios aukos, ją galima kompensuoti laisvą telefono erdvę užpildant talpesniu 2000 mAh akumuliatoriumi. Visgi išlieka gana svarbus klausimas: ar nenaudojant projektoriaus ir vidutiniu intensyvumu naudojantis telefonu jo akumuliatorius „patrauks“ 2 paras be įkrovimo.

Telefone sumontuotas 15 liumenų projektorius, kuris ryškesnį vaizdą projektuoja tik visiškoje tamsoje – apšvietimas vaizdo kokybei kenkia labai akivaizdžiai.

Kiti telefono techniniai duomenys per daug nestebina: 1 GHz 2 branduolių procesorius, 8 GB nuolatinės atminties, kurią galima išplėsti „microSD“ kortelėmis, 4 colių 480 x 800 taškų raiškos ekranas, 5 MP raiškos kamera, 145 g svoris,

Gal kiek įdomesnis ir per daug nedžiuginantis faktas yra tai, kad į telefoną įdiegta „Android 2.3“ operacinė sistema, o ne naujausias „Google“ produktas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)