Per pastaruosius penkis metus pajamas 249 proc. išauginusi UAB „NFQ Technologies“ 17 valstybių apimančiame Vidurio Europos regione buvo 42-a greičiausiai augusi įmonė. Savo ruožtu per šį laikotarpį 1282 proc. pajamų augimą fiksavusi „Ruptela“ regione užėmė itin solidžią 5-tą vietą. Šiemet į „Deloitte Technology Fast 50“ Vidurio Europos spartuolių sąrašą iš Baltijos šalių pateko tik dvi minėtos Lietuvos įmonės, rašoma pranešime spaudai.

Paulius Insoda, NFQ grupės vadovas, tvirtina, kad patekimas į „Deloitte“ reitingą rodo bendrovės pasirinktą teisingą strateginę kryptį – partnerystes su solidžių Vakarų Europos ir JAV investuotojų remiamais startuoliais.

„Startuoliai, su kuriais plėtojame technologijas, yra ne keleto žmonių komandos, o dešimtis ar net šimtus darbuotojų ir daugiamilijonį užnugarį turinčios įmonės, kuriančios pasaulinius projektus. Todėl partnerystė su jomis lemia ne tik sparčiai augančias NFQ pajamas, bet ir dar svarbesnį faktorių IT rinkoje – įdomius projektus mūsų programuotojams. Šiuo metu formuojame dar keletą naujų komandų darbui būtent su tokiais projektais, todėl ketiname ir toliau augti bei siūlyti rinkoje įdomiausių karjeros galimybių”, – sako P. Insoda.

O pasak „Ruptelos“ direktorius Andriaus Rupšio, prie tapimo sparčiausiai augančia Baltijos šalių technologijų kompanija daugiausia prisidėjo bendrovės darbuotojai.

„Be galo didžiuojamės pasiektu rezultatu. Būtent mūsų darbuotojai kasdien savo nuoširdžiu darbu ir pasiekė tokių aukštumų, kuriose šiandien esame. Darbuotojai yra mūsų turtas, kurį mes labai vertiname. Kaip vadovas džiaugiuosi ir tuo, kad verslą pradėjau Lietuvoje, būtent mūsų lietuviškos šaknys, Lietuvos darbuotojai ir čia esanti verslo aplinka leido padėti pamatus sparčiai plėtrai“, – komentuoja A. Rupšys. Šiuo metu Ruptelos darbuotojai dirba jau 5-se šalyse.

„Deloitte Technology Fast 50“ reitingas sudaromas jau 14-tus metus, jame varžosi informacinių, žaliųjų, medicinos, puslaidininkių ir kitų technologijų kompanijos. Šių metų reitinge dominavo Lenkijos kompanijos, kurių tarp sparčiausiai augusių buvo 22. Sparčiausiai augusia regiono įmone pripažinta Rumunijos skrydžių paieškos sistema „Vola.ro“, kurios pajamos per 5 metus didėjo 5729 procentais.

Šiemet reitinge vertintas bendrovių pajamų augimas 2008-2012 m. laikotarpiu. Norint pateikti paraišką į reitingą, kiekvienais iš vertinamų metų bendrovių pajamos turėjo būti ne mažesnės kaip 50.000 EUR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)