„Šiandien komitetui buvo įteikta peticija, kurioje daugelio pasaulio ir Europos valstybių piliečiai pasisako prieš vadinamąjį ACTA (Prekybos susitarimą dėl kovos su klastojimu) susitarimą. Jie baiminasi, kad įsigaliojus tokiam susitarimui, bus varžoma interneto laisvė, piliečių asmens teisės, kišamasi į jų privatų gyvenimą. Mano žiniomis, klausimas dėl peticijos priimtinumo bus sprendžiamas skubos tvarka ir sprendimas pradėti ją nagrinėti jau gali būti priimtas jau kitame komiteto posėdyje kovo mėnesį“, - sakė R. Paksas.

Jei peticija bus pripažinta priimtina, komitetas surengs viešą svarstymą dalyvaujant peticijos autoriams, ekspertams, Europos Komisijos ir kitų suinteresuotųjų šalių atstovams.

Politikas taip pat pridūrė, kad klausimas dėl ACTA susitarimo šiandien pradėtas nagrinėti ir Pramonės, prekybos ir mokslo tyrimų komitete. „Komitete prasidės tik pirmosios diskusijos šiuo klausimu. Rytoj ACTA susitarimas bus pradėtas nagrinėti ir Tarptautinės prekybos komitete, kuris vėliau turės rekomenduoti visam Europos Parlamentui sprendimą patvirtinti arba atmesti šį susitarimą. Tad diskusijos dėl daug abejonių visuomenėje sukėlusio susitarimo išeina į finišo tiesiąją“, - sakė europarlamentaras.

Praėjusios plenarinės sesijos metu parlamentarai R. Paksas ir J. Imbrasas parengė rezoliucijos projektą, kviečiantį kolegas europarlamentarus kreiptis į Europos Teisingumo Teismą dėl ACTA sutarties atitikimo kitiems Europos Sąjungos teisės aktams.

„Nepaisant to, kad vėliau į teismą kreipėsi ir pati Europos Komisija, parlamentarai yra linkę savo ruožtu ir parlamento vardu taip pat kreiptis į teismą. Manau, kad tikrai turėtų pavykti pasiekti, jog tokios redakcijos susitarimui Europos Parlamente bus nepritarta“, - sakė R. Paksas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)