21 metų darbuotojas kontraktininkas kartu su kolega montavo mašinų surinkimo linijos stacionarų robotą, kuris staiga smogė jaunam vyrui į krūtinę ir savo ranka prispaudė jį prie metalinės plokštės. Vėliau vyras nuo patirtų sužalojimų mirė.

Vykdomas nelaimės priežasčių tyrimas.

Pramoninės nelaimės, kuriose žmonių sužalojimo ar mirties priežastimis taptų robotai, vakarų valstybėse yra retenybė, nes paprastai pramoniniai robotai dirba apsauginiuose narvuose, neleidžiančiuose net atsitiktinio kontakto su žmogumi. Tačiau šiuo atveju žmogus dirbo apsauginio narvo viduje.

Kolega stovėjo narvo išorėje ir liko nenukentėjęs.

„Volkswagen“ atstovas pabrėžė, kad robotas buvo ne iš naujos kartos lengvasvorių robotų-pagalbininkų, kurie kartu su žmonėmis dirba gamybos linijoje be jokių apsauginių narvų. Jis sakė, kad incidentas įvyko ne dėl techninio gedimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)