DELFI skaitytojas Kaune taip pat išbandė, kaip reaguoja telefonas į tokią datą. Kaip paaiškėjo, išmanusis telefonas užstringa ir nerodo jokių gyvybės ženklų. Konsultantai skaitytojui taip pat tvirtino nieko nežiną, kaip sutaisyti tokiu būdu užrakintą ir nereaguojantį prietaisą, taigi iki šiol manyta, kad tai yra nuosprendis telefonui. Tačiau „Reddit“ naudotojai tikina suradę šios problemos sprendimą.

Po informacijos apie šį pažeidžiamumą paviešinimo socialiniuose tinkluose pasirodė daugybė pranešimų-spąstų, kurių autoriai teigė, kad 1970 metų sausio 1 dienos datos nustatymas suteikia prieigą prie specialių jaustukų rinkinių ar kitų įdomių funkcijų. Taip apgauti buvo tūkstančiai vartotojų, o jų „iPhone“, „iPad“ ir „iPod“ nerodė jokių gyvybės požymių. Savarankiškai atkurti prietaisų veikimo savininkams nepavyko.

Socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas slapyvardžiu Zhuromsky nustatė, kad kritinės klaidos priežastis yra tai, kad „Apple“ prietaisai laiką skaičiuoja sekundėmis nuo 1970 metų sausio 1 d. vidurnakčio. Nustačius šią datą, tam tikrose laiko juostose, sekundžių skaičius gali tapti neigiamas ir tai išprovokuoja sistemos sutrikimą.

Jei visiškai iškrausite arba išimsite akumuliatorių, laikas bus atstatytas ir prietaisas vėl veikia tinkamai. Tačiau visiško prietaiso išsikrovimo teks laukti ilgai, o savarankiškai išėmę bateriją prarasite garantiją. Keletas „Reddit“ vartotojų tvirtina, kad netgi tai jiems nepadėjo ir pataria kreiptis į „Apple“ aptarnavimo centrus. Be to, vartotojai išsiuntė laišką kūrėjams su išsamiu problemos aprašymu. „Apple“ dar išleido programinės įrangos atnaujinimo, kuris pašalintų šią kritinę klaidą.