Taip pat buvo užgrobtos dešimtys „Sony“ ir darbuotojams priklausančių „Twitter“ paskyrų – jose išplatinta tokia pati žinutė. Tiesa, vėliau bendrovė sugebėjo atgauti savo socialinio tinklo paskyras. Tuo tarpu paskutinėmis žiniomis kompiuteriais darbuotojai vis dar negali naudotis, rašo theverge.com.

Panašu, kad programišiai iš bendrovės kompiuterių pavogė ir nemažai dokumentų su jautria verslo informacija – apie tai įmonės atstovai sprendžia pagal rinkmenų pavadinimus, surašytus viename iš programišių pateiktų interneto adresų. Programišiai grasina, kad jei nebus vykdomi jų reikalavimai, informacija bus paviešinta. Tiesa, patys reikalavimai nebuvo žinomi.

Dokumentai, kuriuos programišiams veikiausiai pavyko nusikopijuoti, yra labai skirtingi, todėl manoma, jog jie buvo gauti iš darbuotojams skirtos tarnybinės stoties. Pavogtų rinkmenų sąraše – nemažai tinklalaidžių (angl. podcast), rinkmenų su verslo informacija ir slaptažodžių rinkinių – gali būti, kad pastaroji informacija tapo programišių vartais į „Twitter“ paskyrų užgrobimą.

Visoje „Sony“ studijoje darbas sustojo. Darbuotojai negali nei laiškų išsiųsti, nei kompiuteriais pasinaudoti, nei į telefono skambučius atsakyti. Vienas darbuotojas sakė: „Mes išjungti, mes visiškai paralyžiuoti“. Bet oficialiame pareiškime „Sony“ pateikė kiek kuklesnį padėties vertinimą: „Sprendžiama IT problema“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)