Nepaisant gamyboje naudojamo pasenusio 28 nanometrų technologinio proceso, naujiena atrodo progresyviai, nes jos konstrukcija numato didelės spartos kelių sluoksnių HBM tipo atmintį, o visus 2016 metus AMD ir „Nvidia“ klientams siūlys vaizdo plokštes su GDDR5 arba GDDR5X atmintimi.

Pagrindine „Radeon Pro Duo“ tiksline auditorija įmonė teisingai laiko bekompromisius žaidimų entuziastus ir kūrėjus, taip pat virtualios realybės sprendimus. Oficiali rekomenduojama kaina atitinka pozicionavimą ir siekia 1500 dolerių. Jei eiliniams pirkėjas tai didžiulė suma, tai profesionaliai plokštei – labai kukli kaina.

„Radeon Pro Duo“ naudoja du pilnaverčius „Fiji XT“ lustus su 4096 GCN 1.2 branduoliais, plius 4 GB vienam procesoriui didelės spartos HBM atminties. Procesorių dažnis sumažintas nuo 1050 iki 1000 MHz. Naudojant tradicinę „CrossFireX“ technologiją DirectX 11 programose tai nesuteikia daugiau atminties panaudojimo galimybių, tačiau padidina pralaidumą – nė viena iš esamų vaizdo plokščių šiandien negali pasigirti šio parametro 1024 GB/s lygiu. Tik grynai skaičiavimams skirto greitintuvo „NVIDIA Tesla P100“ šis rodiklis yra 720 Gb/s. Visos vaizdo atminties panaudojimas bus įmanomas tinkamai pritaikius „DirectX 12“ galimybes.

AMD teigia, kad naujiena savo sparta yra pusantro karto pranašesnė už „GeForce GTX Titan X“ ir 1,3 karto už „Radeon R9 295X2“. Kitaip tariant, 3D žaidimų karaliaus sostas dabar tvirtai priskiriamas „Radeon Pro Duo“, o „Polaris 10“ bei „Pascal GP104“ architektūra pagrįstų produktų pasirodymas jos pozicijų neatims.

Naujasis AMD flagmaną yra monoblokas su į išore perkelta skysčiu aušinama sistema. Kaip ir „Fury X“, viršutinis „Radeon Pro Duo“ dangtelis yra nuimamas, o RADEON logotipas paryškintas raudona šviesa. Naujiena reikalauja trijų vienetų aštuonių kontaktų jungčių prijungimui, bet tuo pačiu metu sugeba išlaikyti 350 W neviršijantį TDP. „Radeon Pro Duo“ skaičiavimo galia siekia 16,38 teraflopsų – tikras superkompiuteris, kuris telpa į tinkamą standartinį PC korpusą.