Laikrodžiui prabangos ir elegantiškos išvaizdos suteikia ir sąsaga, kurią 1910 m. sukūrė žinomas laikrodžių kūrėjas Louis Cartier. Krokodilo odos laikrodžio dirželį kūrė trisdešimt profesionalių odos apdirbimo meistrų. Laikrodžio korpusui panaudotas 23 karatų auksas yra stipresnis ir tvirtesnis, nei iki šiol prabangiose laikrodžiuose naudojamas 24 ir 18 karatų brangusis metalas.

„LG Mobile Communications Company“ atstovo Chris Yie teigimu, laikrodis pirmiausia yra aksesuaras, o tik po to išmanusis įrenginys. Norėdamas paskatinti tokių prietaisų populiarumą, gamintojas sukūrė „LG Watch Urbane Luxe“, kad pasirinkimą turėtų vertinantys prabangius aksesuarus.

Naujienos techninės charakteristikos yra tokios: 1,3 colių P-OLED ekranas su 320×320 pikselių rezoliucija, „Qualcomm Snadrpagon 400“ lustas, 512MB RAM ir 4 GB vidinės atminties, 410 mAh baterija ir nuo vandens apsaugotas korpusas (IP67 standartas).

Laikrodį jau galima rasti Reeds.com internetinėje svetainėje ir „Reeds Jewelers“ parduotuvėse. Pasaulinėje rinkoje „LG Watch Urbane Luxe“ pasirodys spalio pabaigoje. Jo kaina sieks 1200 JAV dolerių.