Naujoji programėlė meta savo naudotojams iššūkį – gaudyti fikcinius padarus ir surinkti visą jų kolekciją.

Vienas iš „Pokemon Go“ žaidėjų, Londono viešojo transporto naudotojas, pasivadinęs A Leadsom, socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino ant bėgių gulinčio pokerutulio nuotrauka. Jis rašė: „Svarbiausia šio ryto kamščiuose – sveikata ir saugumas. Turiu paimti tą rutulį!“

Manoma, kad šis žaidimas Jungtinę Karalystę oficialiai pasieks po kelių dienų, tačiau sumanūs išmaniųjų telefonų savininkai pergudravo sistemą ir atsisiuntė žaidimą anksčiau – tereikėjo pakeisti savo telefono regioną.

Transporto sistemos valdytojai nuolat primena keliaujantiems viešuoju transportu nelipti ant bėgių ir nesistengti paimti ant jų nukritusių daiktų. Realybe paremto žaidimo dalyviai pokemonus randa ir visame traukinių, metro ir autobusų tinkle. Transporto sistemos administratoriai prašo keleivių nelipti ant bėgių, nieko nuo jų neimti ir visada stovėti už geltonos linijos. Transporto svetainėje rašoma: „Būkite atsargūs keliaudami. Jei ką nors numesite ant bėgių – nebandykite to pakelti patys. Paprašykite pagalbos vieno iš darbuotojų ar pasinaudokite pagalbos tašku.“

NSPCC (angl. National Society for the Prevention of Cruelty to Children) jau spėjo išreikšti susirūpinimą dėl vaikų saugumo. Organizacija mano, kad žaidimu gali pasinaudoti asmenys, norintys nuskriausti vaikus. Jų atstovas spaudai „Daily Mail“ teigė: „Atsižvelgiant į milžinišką žaidimo populiarumą tarp vaikų kyla nerimas, kad jį gali „nulaužti“ ir panaudoti blogiems tikslams“.

Kitas „Pokemon Go“ žaidėjas, besinaudojantis slapyvardžiu OMagas Gaming socialiniame tinkle „Twitter“ teigia, kad žaidimas – toks įtraukiantis, jog jo draugas, bandydamas pagauti vieną iš monstriukų, suklupo ir susižeidė. Jis sakė: „Vaikštai po miestą, o tavo telefonas tau nurodo, kur ieškoti pokemonų. Radęs bandai juos pagauti“.

„Mano draugas bandė sugauti vandens pokemoną, tačiau nesuvokė, kaip arti vandens priėjo. Galiausiai jis pargriuvo“.

Keletas programėlės vartotojų teigia patyrę smulkius sužeidimus žaidimo metu. Jiems patariama gaudant pokemoną sustoti ir nežaisti vairuojant. Niujorko miesto mero biuras vakar perspėjo, kad „Pokemon Go“ žaidėjai turėtų „kreipti dėmesį į aplinką, kurioje yra, vengti pavojų ir laikytis įstatymų“.

„Daugelis žmonių taip įsijaučia, kad net nepajunta, kaip ima vaikščioti“. Kiti teigia sąmoningai pavėlavę į darbą tik todėl, kad buvo labai įsijautę į pokemonų gaudymą. Vienas iš jų juokavo, kad vandens pokemonas Squirtle turėtų greitu metu pakeisti visus gesintuvus.

O JAV Floridoje transliuojamos „10 News“ orų prognozių laidos metu viena iš žurnalisčių laisvai perėjo priešais oro pranešėją Bobby Deskinsą. Jos akys buvo tarsi prilipę prie telefono – moteris žaidė „Pokemon Go“. Sutrikęs vedėjas tepratarė: „Ji ieško pokemonų! Turite būti atsargūs vaikščiodami su savo telefonais“.