Šis įrankis leidžia teroristų atakos ar gamtos nelaimės vietoje esantiems socialinio tinklo vartotojams pažymėti ir pranešti apie tai, kad jie yra saugūs. Šiuo metu nuėję į feisbuką ir suvedę adresą https://www.facebook.com/safetycheck/brusselsexplosions-march2016/ , galite patikrinti, ar jūsų artimieji ir draugai ten pasižymėję.

Briuselyje po teroristų atakos sutrikus telefono skambučiams, kompanija „Facebook“ buvo prašyta įjungti saugumo žinučių papildinį „Safety Check“, rašo „Independent.co.uk“.

Feisbukas praėjus kelioms valandoms po atakų paslaugos dar buvo neįjungęs ir buvo aršiai kritikuojamas dėl to, kad paslauga aktyvuojama tik kai kuriais atvejais ir kad bendrovei ją įjungti prireikia gana daug laiko.

Ši paslauga ypač aktuali dėl telefono ryšio sutrikimų, nes tinklas perpildytas ir nuolat „lūžta“ nuo apkrovos.

Pirmą kartą feisbukas šį papildinį aktyvavo po Paryžiaus teroro aktų praėjusiais metais. Iki tol papildinys būdavo aktyvuotas tik gamtos katastrofų metu.

Nuo to laiko kompanija „Facebook“ nuolat kritikuojama dėl to, kad papildinį ji įjungia tik tam tikrais atvejais, o jo įjungimo kriterijai – neaiškūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)