Pristatytas išmanusis telefonas atgaivino prekės ženklą „Sky“, kuris į bendrovės rankas pateko prieš vienuolika metų su „Sky Teletech“ įsigijimu ir vėliau buvo pakeistas į „Vega“.

Prietaiso pavadinimas pažymi ilgai lauktą sugrįžimą į išmaniųjų telefonų rinką. Gamintojo prietaisų sąraše „Pantech Sky I’m Back“ gavo indeksą IM-100.

Atnaujinusi „Pantech“ kurdama savo pirmąjį išmanųjį telefoną daugiausia dėmesio skyrė minimalistiniam dizainui. Siauri šoniniai rėmeliai ir tiesios linijos, pasak bendrovės, suteikia tvirtą sukibimą, o gamintojo pasirinkta medžiaga užtikrina korpuso patikimumą, mažą svorį ir gerą išvaizdą.

Pirmiausia į akis krenta neįprastas ratukas dešinėje pusėje, kuris pakeitė garso reguliavimo klavišus. Jis taip pat yra ir mygtukas bei turi daug papildomų funkcijų: gali būti naudojamas užrakinimui, fotografavimui, „One Player“ meniu iškvietimui ir filmų prasukimui. Ir savo pagrindinę funkciją – garso reguliavimą, ratukas atlieka geriau už įprastas „sūpynes“, nes turi šimtą padalų.

Kartu su išmaniuoju telefonu „Pantech“ pristatė daugiafunkcinį priedą pavadintą „Stone“. Tai yra belaidžio įkrovimo įrenginys su savo baterija, kuri maitina du trijų vatų garsiakalbius ir kelių spalvų lempą.

„Stone“ su „MP-100“ suporuojamas naudojant NFC, be to papildomai nereikia konfigūruoti nei išmaniojo telefono, nei garsiakalbio-įkroviklio. Priedas gali nustatyti, kad įėjote į kambarį ir jums pamirksėti. „Stone“ taip pat moka užliūliuoti savo šeimininką, palaipsniui mažindamas muzikos garsą ir lempos ryškumą, kai jis eina miegoti, o ryte gali veikti kaip žadintuvas.

Savo techninėmis specifikacijomis „Pantech Sky I’m Back“ yra vidutiniokas: 5,15 colių ekranas su 1920×1080 taškų skiriamąja geba, 13 ir 5 megapikselių kameros (galinė turi autofokusą, priekinė – veido pagražinimo programinę įrangą), šviesos indikatorių (paslėptas garsiakalbyje ant galinio dangtelio, 2 GB RAM ir 32 GB vidinės atminties, aštuonių branduolių „Qualcomm Snapdragon 430“ procesorių ir 3000 mAh talpos bateriją.

Išmaniojo telefono kaina dar nepaskelbta. Iš pradžių naujiena bus parduodama tik Pietų Korėjoje.