Buitinių saugos kamerų kompanija „Dropcam“ padeda paprastiems vartotojams papildomai apsaugoti savo namus. „Dropcam“ kameros stebi tam tikrą namų ar biuro plotą ir užfiksavusios judesį, perspėja apie tai savo šeimininkus. Deja, iki šiol didžiausią bėdą kėlė netikro pavojaus signalai, kai kameros šešėlių žaismą ant sienos, medžių judėjimą už lango ar šviesų gatvėje mirgėjimą palaikydavo įsilaužėliu.

Dabar „Dropcam“ leidžia patiems vartotojams kamerų internetinės valdymo svetainės lange apibrėžti padidinto saugumo zonas, kuriose pastebėtas judesys iš karto keltų aliarmą. Analogiškai programa leidžia pažymėti vietas, kuriose judėjimas nebūtų laikomas pavojaus signalu. Tarkime, prieš išvykdamas atostogauti, kameros filmuojamame vaizde vartotojas gali apibrėžti langus, duris ar koridorių – zonas, kuriose jis nesitiki judėjimo. Kamera siųs pavojaus signalą tik tada, jei pastebės judesius šiose vietose. Kiekvienai zonai galim suteikti skirtingą spalvą, tad gavus signalą, iš karto aišku, kokio lygio zonoje vyksta judėjimas. Taip pat „Dropcam“ programos laiko juostoje matysis, kada ir kokiose zonose vyko judėjimas. Artimiausiu metu kompanija žada rinkai pristatyti ir papildomus judesio jutiklius „Tabs“ besijungiančius prie „Dropcam“ kameros, kurie gali būti pakabinami už jos stebimo vaizdo ribų ir kartu su kamera sudaryti dar geresnę apsaugos sistemą.

Išmaniųjų namų įrenginių gamintojai po truputį jungia savo pajėgas. Neseniai išmanių termostatų ir dūmų jutiklių gamintoja „Nest“ pranešė apie planus pirkti „Dropcam“ už daugiau nei pusę milijardo JAV dolerių. Jei šie planai pasitvirtintų, abi kompanijos turėtų tikrai vertą dėmesio produktų, skirtų namų saugumui palaikyti asortimentą. Beje, pačią kompaniją „Nest“ vasarį už 3,2 mlrd. JAV dolerių įsigijo „Google“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)