Jo „Facebook“ puslapis tikriausiai nebuvo pagrobtas, o abejonių dėl „Pinterest“, „Twitter“ ir „Linkedin“, pasak engadget.com, nekyla. Į puslapius buvo įsilaužta: programišiai paskyroje „šeimininkavo“ keisdami nuotraukas, skelbdami, kad paskyra buvo pagrobta „OurMine“ grupės.

Praėjusį mėnesį internete viešai paskelbti 2012 m. ir anksčiau vogti socialinio tinklo „Linkedin“ slaptažodžiai.

Techcrunch.com kelia prielaidą, kad M. Zuckerbergo socialinių tinklų laikinas „užvaldymas“ gali būti susijęs su šiuo slaptažodžių paskelbimu: iš M. Zuckerbergo „Twitter“ paskyros buvo parašyta žinutė: „Ei, @finkd (M. Zuckerbergo „Twitter“ vardas), tu buvai „Linkedin“ duomenų bazėje.“

Gali būti, kad M. Zuckerbergas naudojo tą patį elektroninį paštą ir slaptažodį daugeliui savo socialinių tinklų sąskaitų. Tai buvo priežastis, kodėl piktadariai gana greitai ir be didelių pastangų galėjo įsilaužti į didžiąją dalį M. Zuckerbergo socialinių tinklų paskyrų.

Jei taip išties nutiko, tai socialinio tinklo įkūrėjas padarė klaidą, kurios raginami nedaryti visi slaptažodžius kuriantys žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)