Sandoris, kurio metu „Norway Registers Development“ išpirko naują „Etronikos“ akcijų emisiją, užbaigtas penktadienį.

Į „Etronikos“ valdybą išrinkti „INVL Technology“ atstovai Nerijus Drobavičius bei Vida Juozapavičienė, joje taip pat dirbs vienas iš „Etronikos“ įkūrėjų Jonas Šulcas. „Etronikai“ toliau vadovaus dabartinis jos vadovas Kęstutis Gardžiulis.

„Sritys, kuriose veikia „Etronika“ – labai patrauklios. Itin vertiname „Etronikos“ sukurtus produktus ir sprendimus – dabar sieksime grąžinti įmonę į pelningo augimo kelią“, - sakė „INVL Technology“ direktorius ir NRD AS valdybos pirmininkas Kazimieras Tonkūnas.

Pasak jo, „INVL Technology“ ketina įsigyti ir kitų IT paslaugas teikiančių įmonių. “Neseniai išplatinome naują 10 mln. eurų akcijų emisiją, kurios lėšos skirtos įsigijimams“, - sakė K. Tonkūnas.

„Mūsų tikslas – sustiprinti pardavimų pajėgumus ir išplėtoti veiklą globaliai, kadangi Lietuvoje subankrutavus keletui bankų, bankininkystės rinka pastebimai susitraukė. „INVL Technology“ galimybės, patirtis ir išvystytas pardavimų kanalas Rytų Afrikoje ir Pietryčių Azijoje atvers „Etronikai“ naujas augimo galimybes. Neabejojame, kad ši kompetencijų ir praktikų sinergija bus naudinga tiek klientams, tiek ir darbuotojams“, - sakė „Etronikos“ direktorius Kęstutis Gardžiulis.

„Etronika“ viena pirmųjų pasaulyje įdiegė komercinį mobiliojo elektroninio parašo sprendimą, kurį naudoja Lietuvos Registrų centras bei mobiliojo ryšio operatoriai. Bendrovė kuria ir diegia šiuolaikines elektroninės bankininkystės sistemas, pelniusias ne vieną tarptautinį apdovanojimą. „Etronika“ dvejus metus iš eilės „FinTech50“ išrinkta tarp 50-ties inovatyviausių Europos kompanijų finansinių technologijų srityje.

2014 metais „Etronika” gavo 1,9 mln. eurų pajamų, bendrovėje dirba 40 darbuotojų. Tarp „Etronikos“ klientų – DnB bankas Lietuvoje ir Estijoje, Šiaulių bankas, Medicinos bankas, „Reitan Convenience“ Lietuvoje ir Estijoje, „R-Kioski“ Suomijoje ir kiti.

AB „INVL Technology” – investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovė. Šiuo metu didžiausios „INVL Technology“ investicijos yra įmonės Lietuvoje, Norvegijoje ir Tanzanijoje: UAB BAIP, UAB „Acena“, „Norway Registers Development AS“ kartu UAB NRD bei „NRD East Africa Ltd“ ir specializuota kibernetinės saugos įmonė UAB NRD CS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)