Latvijoje kitai „Bitės grupės“ bendrovei sekėsi šiek tiek geriau: „Bitė Latvija“ pajamos pirmąjį šių metų ketvirtį pasiekė 50,6 mln. litų ir buvo 8,3 proc. mažesnės nei 2013 m. pirmąjį ketvirtį (55,1 mln. litų), o EBITDA siekė 9,2 mln. litų ir mažėjo 6,8 proc. (2013 m. pirmąjį ketvirtį – 9,9 mln. litų).

Vienintelis dalykas, kuriuo bendrovė galėjo pasidžiaugti savo ketvirčio finansinėje ataskaitoje – tai klientų, už paslaugas mokančių pagal sutartis, kiekio didėjimas. Lietuvoje, lyginant su 2013 m. pirmuoju ketvirčiu, sutartis pasirašiusiųjų klientų skaičius išaugo 4,9 proc., o Latvijoje – 17,1 procento. Taip pat „Bitė“ Lietuvoje smarkiai didino investicijas į tinklo ir paslaugų plėtrą – bendrovės 3G tinklas jau dengia 87 procentus Lietuvos teritorijos.

„Bitės“ pristatyti pokalbių planai be apribojimų išjudino rinką ir padarė ją skaidresnę, siūlančią daugiau vertės vartotojams. Tuo tarpu „Labas kontraktas“ tapo konkurencinga alternatyva mažai kalbantiems ir kainai jautriems vartotojams. Mūsų klientai, galėdami laisvai rinktis mokėjimo planus, pasinaudojo naujais palankiais pasiūlymais ir tai turėjo ženklią įtaką bendrovės pajamoms ir pelnui. Geriausias aptarnavimas ir papildomos paslaugos tapo pagrindiniu kriterijumi, renkantis operatorių, nes kainų ir ryšio tinklo skirtumai tapo nereikšmingi“, – sako Fredas Hrenchukas, „Bitės“ įmonių grupės generalinis direktorius.

Pasak F. Hrenchuko, pajamų ir EBITDA rezultatus taip pat lėmė sumažėję tarptinklinių sujungimų tarifai Lietuvoje ir Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)