Minėtas investicinis bankas į „Facebook“ praėjusių metų pabaigoje investavo 450 mln. JAV dolerių (1,19 mlrd. Lt), šitaip socialinio tinklo vertę pakeldamas iki rekordinių 50 mlrd. JAV dolerių (132,75 mlrd. Lt).

“Facebook“ finansiniai rezultatai pirmąkart paaiškėjo „Goldman Sachs“ klientams išsiuntus bendrovės ataskaitas, rašo šią informaciją iš vieno klientų gavusi „Reuters“. „Facebook“ akcijomis nėra prekiaujama vertybinių popierių biržoje, tad kompanijos finansinė informacija viešai nėra prieinama.

„Facebook“ yra laikoma viena interneto kompanijų, kurios rezultatai yra gerokai kuklesni nei vertė – tai rodo didelį investuotojų optimizmą ir tikėjimą geromis bendrovės perspektyvomis. Didžiąją dalį pajamų „Facebook“ gauna iš reklamos – ją socialiniame tinkle užsakovai gali itin tiksliai pritaikyti vartotojams pagal jų asmeninius duomenis, pomėgius, gyvenamąją vietą ir kt.

Interneto tyrimų ir investicijų bendrovės „Jacob Internet Fund“ vadovas Ryanas Jacobas „Reuters“ komentuoja, kad naujausia „Facebook“ vertė yra didelė, bet ne „astronominė“, kadangi socialinio tinklo rezultatai turėtų gerėti.

„Finansiniai rezultatai rodo, kad tokios kompanijos gali veikti su 30-40 proc. veiklos marža“, - sako R. Jacobas.

„Facebook“ atstovai šios informacijos nekomentavo. Socialinis tinklas turi per 500 mln. vartotojų ir yra populiariausias daugelyje pasaulio valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją