„Net Clean“ sprendimas yra išskirtinai prevencinė priemonė, kuri nukreipia „blogiausių“ („Worst of“) sąraše esančių svetainių srautą į „Net Clean“ sistemą ir nepraleidžia jo į interneto tiekėjų tinklus, rašoma bendrovių pranešime spaudai.

„Blogiausių“ svetainių blokavimas apsaugo internetą naršančius vartotojus ir nuo visiškai netyčinio prisijungimo prie vaikų seksualinio išnaudojimo turinį publikuojančių svetainių. Bandant jas pasiekti vartotojai matys puslapį su Interpolo ženklu ir informacija, kad prieiga prie šio domeno, kuriame platinama vaikų seksualinės prievartos medžiaga, yra užblokuota.

„Omnitel“ skiria ypatingą dėmesį vaikų apsaugai internete, todėl prisijungėme prie Interpolo iniciatyvos ir sprendimo „Net Clean“, kuris veikia remiantis tarptautiniu mastu pripažintais standartais. Kovojant su vaikų seksualiniu išnaudojimu internete būtini tarptautiniu mastu koordinuojami kompleksiniai veiksmai,“ - sakė „Omnitel“ paslaugų kokybės valdymo koordinatorė Monika Kuzminskaitė.

„Užtikrindami žodžio laisvės ir interneto neutralumo politiką, tuo pačiu jaučiame atsakomybę prevenciškai prisidėti prie pripažintai žalingo turinio pasiekiamumo ir platinimo ribojimo. Turint žinioje, kad internetas neturi sienų, o tinklų operatoriai privalo išlaikyti interneto turinio neutralumą, labai svarbu, jog atsakomybės ėmėsi tarptautinė kriminalinė policija. Kaip interneto tiekėjai neturime jokios įtakos žalingo turinio svetainių rinkimui, filtravimui ar šalinimui. Todėl, turinio su seksualiniu vaikų išnaudojimu internete ribojimas nepakeičia, tik papildo visus kitus policijos naudojamus metodus“, - sako „Teo“ rizikų vadovas Vytautas Bučinskas.

Apie tai, kad pradėjo taikyti analogiškus apribojimus – mobiliojo interneto vartotojų neleis į interneto svetaines, įtrauktas į Interpolo sudarytus neteisėto turinio platintojų sąrašus – dar prieš dvejus metus, 2012 m. gruodį, paskelbė ir kitas mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“.
Interpolas, prieš įtraukdamas svetaines į „blogiausių“ sąrašą, jas įvertina pagal itin griežtus kriterijus, kartu pasitelkdamas dar mažiausiai bent vieną kompetentingą instituciją.

Šis sąrašas, kaip viena iš priemonių Interpolo kovoje su vaikų seksualiniu išnaudojimu, padeda ir nustatant aukų tapatybes. Ekspertų realiu laiku analizuojama medžiaga patenka į tarptautinę informacijos apsikeitimo sistemą ICSE (International Child Sexual Exploitation). Jos pagrindu yra atskleidžiami ir sustabdomi realūs šiandien vykstantys nusikaltimai.

„Blogiausių“ sąrašas yra operatyviai atnaujinamas. Detalią informaciją apie Interpolo kovą su vaikų seksualiniu išnaudojimu ir „blogiausių“ sąrašą rasite čia. Informaciją apie „Net Clean“ sprendimą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)