Liepos pradžioje „Omnitel“ 4G stotys pradėjo veikti Utenoje, Anykščiuose, Biržuose, Rokiškyje, Kupiškyje, Zarasuose, Pasvalyje, Joniškyje, Vabalninke, Linkuvoje, Pakruojyje, Trakuose, Juodšiliuose, Jiezne, Giruliuose, Trakų Vokėje ir kitose gyvenamosiose vietovėse. Kur kas daugiau 4G stočių buvo įrengta Vilniuje ir Kaune.

„Kartu su tinklo modernizacija vykusi 4G plėtra tęsiasi. „Omnitel“ tinkle persiunčiama 60 proc. visų šalies mobiliųjų duomenų, todėl ir toliau plečiame platų ir patikimą spartaus 4G interneto tinklą - tiek 1800 MHZ, tiek 800 MHz dažnių juostose, didindami tinklo aprėptį ir talpą. Vis daugiau klientų gauna dar geresnę greitaveiką, kurią suteikia 4G technologija“, - sakė „Omnitel“ paslaugų kokybės priežiūros skyriaus vadovas Gediminas Mickevičius.

Komercines 4G LTE ryšio paslaugas „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti 2011 m. balandį. „Omnitel“ 4G ryšiu galima naudotis visuose mobiliuosiuose įrenginiuose.

„Omnitel“ 3G ryšiu jau gali naudotis 99,99 proc. šalies gyventojų. „Omnitel“ ką tik baigė trejus metus trukusią viso savo tinklo modernizaciją ir atnaujino visas esamas 2G ir 3G bazines stotis bei įrengė 686 naujas 3G stotis. Atnaujindama tinklą, 3G technologiją „Omnitel“ įdiegė ten, kur iki šiol veikė tik senasis 2G ryšys. Atnaujintose „Omnitel“ 3G stotyse buvo įdiegta HSPA+ technologija, palaikanti net iki 42 Mbps interneto spartą.

Per visą projektą į „Omnitel“ tinklo atnaujinimą ir 4G plėtrą buvo investuota 160 mln. litų, iš jų 90 mln. litų – per devynis pastaruosius mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)