„Šie pranešimai [apie mobilaus verslo atgaivinimą] yra melagingi, o juose esantys komentarai neteisingai priskiriami „Nokia Networks“ aukščiausio lygio vadovui. „Nokia“ pakartotinai pareiškia, kad šiuo metu kompanija neturi planų gaminti arba pardavinėti išmaniųjų telefonų vartotojams“, – teigiama kompanijos oficialiame pranešime spaudai.

Praėjusią savaitę puslapis „Re/code“, remdamasis anoniminiais šaltiniais, pranešė, kad suomių kompanija planuoja grįžti į išmaniųjų telefonų rinką 2016 m.

Šaltinio teigimu, panašių planų iniciatoriumi tapo gamintojo padalinys „Nokia Technologies“. Jis užsiima patentų licencijavimu, o kartu atsako už produktų kūrimą bei licencijavimą kitoms kompanijoms.

Naujojo plano realizavimas vyktų lygiai taip pat, kaip ir planšetinio kompiuterio „Nokia N1“ atveju – gamyba užsiimtų kuris nors kinų gamintojas, tuo tarpu ant įrenginio puikuotųsi „Nokia“ prekės ženklas.

Remiantis sandorio su „Microsoft“ sąlygomis, „Nokia“ negali išleisti išmaniųjų telefonų su savo prekės ženklu iki pat 2016 m. III ketvirčio pabaigos. Dabartinis „Nokia“ paneigimas nereiškia, kad kompanija vėl nepradės išmaniųjų telefonų gamybos. Jos prekės ženklas vis dar populiarus, iki 2016 m. pabaigos dar daug laiko, be to, reikėtų atkreipti dėmesį į pranešime naudotus žodžius „šiuo metu“, kurie palieka „Nokia“ erdvės pakeisti poziciją ateityje.