El. pašto paslaugos naudotojai bylą prieš „Google“ pradėjo 2013 metais. Jie tikino, jog įmonė pažeidžia įstatymus, reglamentuojančius pasiklausymą, nes skenuoja elektroninių laiškų turinį. Skirtingų ieškovų skundai yra įvairūs, tačiau didelėje jų dalyje minimi atvejai, kuomet „Gmail“ vartotojams siunčiami laiškai iš kitų pašto paslaugų teikėjų siūlomų paskyrų, bet jų laiškus „Google“ vis vien peržiūrinėjo. Pasak šių ieškovų, tai, kad jie nesinaudoja „Gmail“ paslauga, reiškia, kad jie nėra davę ir sutikimo, kad „Google“ skaitytų jų laiškus, rašo arstechnica.com.

JAV Apygardos teismo teisėja Lucy Koh praėjusių metų rugsėjį atmetė „Google“ prašymą atmesti ieškinį. Taip pat L. Koh kovą ieškovų pareiškimams nesuteikė grupinio ieškinio statuso, nes būdai, kuriais „Google“ gali informuoti įvairias šalis apie elektroninių laiškų skenavimą, yra labai skirtingi ir ji vienu sprendimu negali išspręsti visos bylos.

Štai nauja pastraipa, atsiradusi „Google“ paslaugų teikimo sąlygose

„Mūsų automatizuotos sistemos analizuoja jūsų turinį (taip pat – elektroninius laiškus) siekiant teikti jums asmeniškai pritaikytus mūsų produktus – paieškų rezultatus, reklamas, brukalų ir piktybinių programų blokavimo paslaugas. Analizė atliekama tuomet, kai turinys yra siunčiamas, gaunamas ir saugomas“.

Ir nors ši pastraipa labai aiškiai apibrėžia laiškų skenavimo praktiką, daugeliui prieš „Google“ teisme stojusių žmonių labiausiai rūpimas klausimas – ar ne „Gmail“ vartotojai turėtų būti supažindinti su „Gmail“ paslaugų teikimo sąlygomis. Šiose sąlygose įrašyta informacija apie „gautus laiškus“ lyg ir reiškia, kad „Google“ gali nesivarginti įspėti ne „Gmail“ vartotojus, jog jų laiškai, keliaujantys draugams, besinaudojantiems „Gmail“, bus skaitomi ne tik draugų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)