Baksnojimas pirštais byloje „Samsung“ prieš „Apple“ beveik baigtas. Greitu laiku bus skelbiamas nuosprendis. Bendrovei „Google“ bijantis, kad jei teismo sprendimas bus palankus „Apple“, ši gali pasibelsti ir į jos duris, nusprendė smogti pirmoji.

„Google“ priklausanti bendrovė „Motorola“ kreipėsi į JAV Prekybos komisiją su reikalavimu uždrausti prekiauti „iPhone“, „iPad“ ir „iPod Touch“ įrenginiais Jungtinėse Amerikos valstijose.

Pasak „Motorola“ šie „Apple“ gaminiai pažeidžia jai priklausančius septynis patentus, o „Apple“ nebuvo linkusi susitarti taikiai. Patentai apibrėžia priminimus paremtus GPS koordinatėmis, priminimus el. paštu, vaizdo grotuvus ir net SiRi veikimą.

Pasak ekspertų, tik dar daugiau bendrovių bandys paduoti „Apple“ į teismą, norėdamos atsiriekti šiek tiek pinigų nuo „Apple“ turimo milijardinio pinigų pyrago. Ne išimtis ir „Motorola“ išgyvenanti galbūt blogiausius laikus savo istorijoje. Kam kurti ir ieškoti išskirtinių sprendimų, jei bankrotą galima atitolinti teismais? Ypač jei to nori bendrovės savininkė „Google“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)