Planas su 64 GB mobiliojo interneto duomenų limitu kainuoja tik truputėlį pigiau – 24 eurus.

Kita vertus, planai, kuriuos „Omnitel“ siūlė iki šiol, buvo dar brangesni – 50 GB (maksimalus siūlomas duomenų kiekis) kainavo 28,67 eur.

„Pastebime, kad sparčiai stiprėja poreikis planams su itin dideliais duomenų kiekiais. Vis daugiau klientų teigia, kad jiems reikia 32 GB, 64 GB ar netgi daugiau duomenų. Jų iš esmės netenkina rinkoje vyraujanti planų pasiūla, kai naršymo greitis smarkiai apribojamas pasiekus vos 15 GB ar 30 GB“, – sako „Omnitel“ Verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovas Povilas Dapkevičius.

Pasak jo, itin daug duomenų vartojančiu klientu vadinamas per 30 GB sunaudojantis vartotojas. Tokių klientų pastaraisiais metais padaugėjo 70 proc., sunaudojančių 15 GB – 50 proc, rašoma įmonės pranešime spaudai.

Vidutinis „Omnitel“ mobiliuoju internetu kompiuteriams persiunčiamų duomenų kiekis per dvejus metus privatiems klientams užaugo nuo 9 iki 13 GB, verslo klientams – nuo 4,4 iki 8,1 GB.

„Dar ne taip seniai planai su 15 GB ar net 30 GB buvo vadinami labai dideliais. O šiuo metu sparčiai formuojasi naujas klientų segmentas, tokį duomenų kiekį laikantis vidutiniu. Jam nepriimtinas greičio ribojimas pasiekus šį limitą. Tokiems klientams siūlome ne tik kur kas didesnius planus, bet ir papildomą naudą – internete naršant naktį, duomenys neskaičiuojami visiems, turintiems 8 GB ir didesnius planus“, – teigia P. Dapkevičius.

Duomenų kiekių pasiūlymai išmaniųjų telefonų naudotojams nesikeičia: maksimalus siūlomų duomenų kiekis per mėnesį yra 10 GB už 20 eurų (kartu suteikiant neribotą pokalbių ir trumpųjų žinučių kiekį).

Domitės mokslo ir technologijų naujienomis? Skaitykite jas ir „Facebook“ socialiniame tinkle!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)