Atlikusi tyrimą, RRT rugsėjo 28 dieną nusprendė, kad "Omnitel", "Bitė Lietuva" ir "Tele2" turi didelę įtaką skambučių užbaigimo jų tinkluose rinkose. Operatoriai turėtų vykdyti atitinkamas prievoles, kurios ateityje mobiliojo ryšio abonentams leistų džiaugtis pigesniais skambučiais į kitus tinklus.

"Kol kas skambučių "savame tinkle", kai abonentas skambina kitam to paties operatoriaus abonentui, kainos yra kur kas mažesnės nei tos, kai skirtingų operatorių klientai skambina vienas kitam. Mes siekiame, kad vienodėtų skambučių savame tinkle ir iš vieno tinklo į kitą kainos", - sakė RRT direktoriaus pavaduotojas Tomas Lamanauskas.

Anot jo, RRT taip pat siekia apginti ir kitus mobiliojo ryšio teikėjus, kurie skundžiasi, kad sunku susiderėti dėl tinklų sujungimo.

Pirmoji teisman pasuko "Omnitel" - lapkričio 2 dieną ji RRT sprendimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui. "Omnitel" atstovės Daivos Selickaitės teigimu, apskųsti du RRT direktoriaus įsakymai, o skundas grindžiamas rezultatų, gautų atliekant rinkos tyrimą, nepagrįstumu ir Elektroninių ryšių įstatymo tam tikrų nuostatų pažeidimais.

Teismas lapkričio 4 dieną sustabdė RRT įpareigojimų taikymą "Omnitel", o tą pačią dieną skundą teismui pateikė "Bitė Lietuva".

"Kai kurie argumentai, kuriais remiantis priimtas RRT sprendimas, neatitinka tikrovės. Pavyzdžiui, kad mes neva palaikome per aukštas skambučių užbaigimo kainas. Mūsų požiūriu, tokių kainų motyvai yra pagrįsti", - sakė "Bitės Lietuva" teisinio reguliavimo vadovas Tomas Ivanauskas.

Lapkričio 7 dieną į teismą kreipėsi ir "Tele2". Anot "Tele2" vadovo Petro Masiulio, bendrovė apskundėme ir patį faktą, kad ji yra pripažinti įtakinga, ir jai skirtus įpareigojimus.

Tai ne pirmas kartas, kai operatoriai teismuose ginčija RRT sprendimus. Prieš porą metų buvo plykstelėjęs teisminis ginčas tarp RRT ir "Bitės Lietuva" bei "Omnitel" dėl jų pripažinimo turinčiomis didelę įtaką viešojo judriojo telefono ryšio ir tinklų sujungimo rinkoje.

Tuomet ginčą laimėjo operatoriai ir teismas panaikino RRT jiems nustatytus įpareigojimus, galėjusius palengvinti naujų ryšio teikėjų atėjimą į rinką, o vartotojams leisti ateityje tikėtis mažesnių tiek mobiliojo, tiek fiksuotojo ryšio tarifų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją