Tai nutiko praėjus dvejetui metų po to, kai Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) korporacija nusipirko telefonų gamintoją „Nokia“ ir pradėjo nesėkmingus bandymus nukonkuruoti dvi stiprias išmaniųjų prietaisų rinkos žaidėjas „Apple“ ir „Samsung“.

Reuters.com rašo, kad JAV kompanija rengiasi atleisti 1850 darbuotojų, o planuojama vykdyti restruktūrizacija kompanijai kainuos apie 950 mln. dolerių. Daugelis planuojamų atleisti darbuotojų yra Suomijoje, tačiau kiek jų dirba išmaniųjų telefonų srityje bendrovė neatskleidė.

Kompanija tvirtina, kad 1350 darbuotojų neteks darbo Suomijoje, kiti 500 darbo vietų bus panaikintos kitose šalyse. Daugiau detalių apie tai „Microsoft“ nepateikė.

Oficialiame pareiškime „Microsoft“ paliudijo, kad kompanija ir toliau prisidės prie operacinės sistemos „Windows 10“ platformos ir išmaniųjų telefonų „Lumia“ kūrimo, tačiau nesakė, kad kompanija kurs naujus „Windows“ telefonus.

„Microsoft“ nusipirko „Nokia“ telefonų gamintoją verslo klestėjimo laikotarpiu ir 2014 m. sumokėjo apie 7,2 mlrd. dolerių, tačiau šio verslo stabilumo užtikrinti negalėjo. Remiantis tyrimų bendrovės „Gartner“ duomenimis, pasaulinė „Windows“ išmaniųjų telefonų rinka sumažėjo iki 1 proc. per pirmąjį 2016 m. ketvirtį.

Iki 2008 m. „Nokia“ buvo viena pagrindinių telefonus gaminančių kompanijų: jos produkcija užėmė apie 40 proc. visos rinkos. Tačiau padėtis pradėjo keistis, kai pasaulis atrado lietimui jautrius išmaniuosius telefonus.

Tai lėmė, jog „Nokia“ ir „Microsoft“ per paskutinį dešimtmetį turėjo gerai pasispausti ir nuolat mažinti darbuotojų skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)