Nors naujinimai esą labai laukiami, „Windows 10“ vartotojai niekada taip ir nežinojo, kas pas juos keičiasi, atkeliavus naujinimų paketui.

„Microsoft“ vartotojams labai retai pateikia ataskaitą, ko galima tikėtis ir laukti po atnaujinimų, o kartais kompiuteriuose jie įdiegiami vartotojams to net nežinant. Siekdama pakeisti šią padėtį, „Microsoft“ sukūrė naujinimų istorijos puslapį.

Jame galima rasti, kokie pagrindiniai atnaujinimai ir kada buvo išleisti, ką operacinės sistemos naudotojai gavo kiekvieno jų metu.

„The Verge“ rašo, kad vartotojams tai gal ir nelabai svarbu, tačiau informacinių technologijų specialistams ir programuotojams šis puslapis padės sklandžiau atlikti darbus.

Tarp paskutinių naujinimų – veikianti privataus naršymo funkcija

Kai vasarą atkeliavo „Microsoft“ kurta „Edgenaršyklė, pristatyta kartu su „Windows 10“, joje buvo įdiegta keletas naujovių – tarkime, skaitinių sąrašas ar privačiojo naršymo režimas „InPrivate“.

Kaip pasirodė vėliau, „InPrivate“ nebuvo toks privatus, kaip kad buvo skelbiama, rašė „The Verge“. Visus duomenis buvo galima atrasti vartotojo kompiuteryje: jie buvo matomi „WebCache“ byloje, toje pačioje bylų grupėje, kur laikoma visa naršymo istorija.

„Microsoft“ tvirtina, kad ši klaida jau pataisyta ir kad vartotojai jau gali naudotis privačiuoju naršymo režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)