„Microsoft Research“ padalinys iš pradžių pristatė kontrolerį „Kinect“, skirtą „Xbox 360“, vėliau – „Xbox One“ variantą, o neseniai pamatėme ir papildytos realybės akinius „HoloLens“.

O naujausia sistema „Handpose“ gali stebėti rankų gestus realiu laiku, tam naudojant vienintelę kamerą su erdvės gylio atpažinimo technologija. Ji leidžia daug tiksliau atpažinti gestus, esant įvairiam apšvietimui ir skirtingam nuotoliui iki kameros.

Handpose naudoja sudėtingą net menkiausių rankos judesių atpažinimo algoritmą, gali juos fiksuoti, nepriklausomai nuo supančios aplinkos ir padėties kitų objektų atžvilgiu.

Sistema rankų judesius stebi, kai atstumas sudaro nuo dešimčių centimetrų iki kelių metrų. O tai leidžia naudotis ranka kaip, pavyzdžiui, nuotolinio valdymo pulteliu.

Tokia sistema gali būti naudojama ir virtualios realybės įrenginiuose, telefonuose ir planšetėse, taip pat asmeniniuose kompiuteriuose. Be to, „Handpose“ gali pasirodyti „Xbox One“ skirtame kontroleryje „Kinect“, kuris vis dar turi problemų su gestų atpažinimu.