Nė viena numanomo sandorio pusė oficialiai to nepatvirtina (ko visiškai natūralu tikėtis), bet įvairiuose interneto šaltiniuose gandai apie galimą „Blackberry“ įsigijimą tiesiog verda.

Pokštas apie "Nokia" pirkimą (9gag.com montažas)
Keletą pastarųjų metų „Blackberry“ reikalai buvo labai liūdni, todėl gandų apie galimą šios įmonės įsigijimą tikrai netrūko. Tuo tarpu dabar, kai ši įmonė, anksčiau vadina RIM, po truputį atsigauna, gandai apie galima valdymo perėmimą nesibaigia – paskutinių gandų puokštėje be „Microsoft“ minimos dar kelios įmonės, rašo mobileburn.com.

Interneto šaltinių teigimu, naujausia „Blackberry“ finansinė ataskaita sudomino tokių įmonių, kaip „Xiaomi“, „Huawei“, „Lenovo“ ir netgi „Microsoft“ strategus. Šaltiniai iš „Blackberry“ tikina, kad jų įmone dabar domisi labai daug kas, o „Microsoft“ netgi užsakė investicijų bendrovių atlikti tyrimą, įvertinti galimo sandorio potencialą.

Dabartinis „Blackberry“ generalinis direktorius Johnas Chenas anksčiau yra sakęs, kad kompanija neparduodama. Ir tai buvo dar sunkesniais laikais, kai apie jį sparną suko „Lenovo“. Prieš tai J. Chenas buvo susitikęs ir su „Xiaomi“ vadovais, tačiau tikino, kad galimo bendrovės valdymo perėmimo neaptarinėjo. Teigiama, kad „Microsoft“ domisi „Blackberry“ verslo įtraukimu į savo „Windows Phone“ platformą, tačiau toks sprendimas būtų ganėtinai rizikingas.

Keletas šaltinių nurodo, kad „Blackberry“ perėmimo sandorio vertė galėtų būti iki 7 mlrd. JAV dolerių – vos prieš metus „Lenovo“ už šią įmonę siūlė 1 mlrd. JAV dolerių. Žinoma, įmonės vertę diktuoja rinkos kaina, tačiau kaip bebūtų, „Microsoft“ šis pirkinys būtų brangesnis, nei teko sumokėti už „Lumia“ išmaniuosius telefonus gaminantį Suomijos bendrovės padalinį. Žinoma, apie tokią sumą galima būtų kalbėti, jeigu „Microsoft“ pageidauti perimti visą „Blackberry“ kontrolę į savo rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)