Ji būtų atvira viso pasaulio nematantiems žmonėms. Atsisiuntę ir išsispausdinę modelius, jie galės pažinti tuos meno kūrinius, apie kuriuos tik yra girdėję.

Nors projekto paramos paieška „Indiegogo“ platformoje nebuvo sėkminga, surinkta tik ketvirtadalis jam reikalingų lėšų, šiandien projekto organizatoriai socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad jie ieško 3D modelių kūrėjų.

Šis projektas yra vadovaujamas programuotojo Marco Dillono, kuris vienam žurnalui yra pareiškęs, „kad daug žmonių apie kai kuriuos meno šedevrus yra tik girdėję, tačiau jiems nebuvo suteikta proga juos pamatyti ar kaip kitaip patirti. Mes norime tai pakeisti, nes supratome, kad matyti negalintiems žmonėms rankos atstoja akis, kad jie gali matyti rankomis.“

Jis pripažino, kad pradžioje projektas kiek daugiau dėmesio skirs akliesiems ir regėjimo negalių turintiems žmonėms, tačiau tai – ne pabaiga. Projekto sumanytojas tvirtina, kad 3D spausdintuvais atspausdinti paveikslų reljefai gali atverti naujas meno darbų suvokimo perspektyvas ir matantiems žmonėms.

„Telegraph.co.uk“ duomenimis, analitikai tikisi, kad 3D spausdintuvų rinka iki 2018 m. bus verta maždaug 4,8 mln. dolerių (4,42 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)