Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad dabar svetainės lankytojai čia gali rasti kasdieniniam gyvenimui naudingų žemėlapių apie visuomeninio transporto srautus, palyginti Europos Sąjungos struktūrinių fondų naudojimą įvairiose savivaldybėse ar Lietuvos mokyklų reitingus, planuoti laisvalaikio išvykas jau parinktais dviračių maršrutais saugomose teritorijose ar aplankant šalies apžvalgos bokštus.

„Į „Maps.lt“ surinkome tiek įmonės specialistų, tiek kitų organizacijų kurtus populiarius žemėlapius,“ – sako svetainės kūrėjos įmonės Hnit-Baltic vadovas Linas Gipiškis. „Laikui bėgant, įvairių temų žemėlapių pasirinkimas tik didės. Tikimės, kad žemėlapių biblioteką papildys tiek pavienių asmenų, tiek organizacijų darbai. Kviečiame įsitraukti visus norinčius eksperimentuoti ir kurti.“

Svetainėje pateikiamos nuorodos ir priemonės, kaip patiems sukurti žemėlapį – vaizdingai perteikti savo apylinkės įžymybes, gamtos ir istorinius paminklus, užfiksuoti istorinius įvykius, įtraukti bendruomenę į svarbių klausimų svarstymą, nuomonių surinkimą.

Teminiai žemėlapiai vaizdingai ir suprantamai pateikia įvairią analitinę informaciją, „geografijos kalba“ perteikia pasakojimą, istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją