Didžiausio pasaulyje socialinio tinklo įkūrėjas teigė, kad jo mylimiausias žaidimas yra legendinis Civilization, o kartu papasakojo, kaip susidomėjimas kompiuteriniais žaidimais jį įkvėpė eksperimentuoti IT technologijų srityje.

“Vaikystėje aš sau pačiam sukūriau daugybę žaidimų ir, prisipažinsiu, jie buvo baisūs”, – dalinosi įspūdžiais Markas Zuckerbergas. “Čia būtent jų dėka aš ir susidomėjau programavimu.”

„Facebook“ vadovas supranta, kad tėvai labai jaudinasi dėl savo vaikų, kurie be proto įsimylėję žaidimus. Tuo pačiu metu jis mano, kad auklėjant teisingai, saikingai dozuojant prieigą prie naujųjų technologijų, o taip pat galimybės išbandyti vieną ar kitą instrumentą žaidimuose, vaikai gali sėkmingai vystytis, kol galiausiai programavimą pasirinks programavimą kaip savo viso gyvenimo profesiją.

Galiausiai M. Zuckerbergas pridūrė, kad dauguma programavimo inžinerijos specialistų, kuriuos jis yra sutikęs, savo žinias įgydavo savarankiškai, eksperimentuodami su įdomiais dalykais ir sukurdami kažką savo.