Konferencijų rengėjus šiemet sujungė bendras siekis suburti kuo didesnę technologijų srities ekspertų komandą, investuotojus, pradedančius ir jau patyrusius verslo atstovus. Abiejose konferencijose laukiama iki 3500 tūkst. dalyvių.

„Vis daugiau verslių žmonių savo sėkmę išbando, kurdami su technnologijomis susijusius verslus. Tai ateitis. Todėl, remdami tokią kryptį sujungėme jėgas ir sudarėme galimybę susitikti kuo platesniam technologijų kūrėjų bei verslo atstovų ratui, - sako „Live Mobile Congress” rengėjos – mobiliųjų žaidimų kūrėjų įmonės „Game Insight” – vadovas Anatolijus Ropotovas.

Jau trečioji, tačiau pirmą kartą Lietuvoje vyksianti konferencija „Live Mobile Congress” yra vienas iš nedaugelio mobiliųjų technologijų renginių, prie vieno stalo surenkančių skirtingų platformų atstovus. Pranešėjai iš „Google”, „Microsoft”, „Facebook” dalinasi patirtimi, įžvalgomis, diskutuoja apie naujausias rinkos tendencijas ir rinkos ateitį.

Pagrindinis dėmesys „Live Mobile Congress” šiemet bus skiriamas žaidimų ir aplikacijų kūrėjams bei mėgėjams. „Žaidimams” skirtoje pranešimų salėje „Google Cloud platform” vadovas Jensas Bussmanas pasidalins įžvalgomis, kaip sėkmingai pritaikyti žaidimus ir mobiliąsias aplikacijas „Google” platformai. „Facebook” atstovas Igoris Panchenko pasakos apie „Facebook” rinkodaros strategiją, Ilja Laursas kalbės apie žaidimų monetizavimą.

„Programėlių” salių lankytojams didžiausių reklamos tinklų atstovai padės apsispręsti, kokią strategiją geriausia pasirinkti savo programėlei populiarinti ir kaip uždirbti iš savo programėlės.

„Startuolių alėja” suvienys geriausius kūrėjus, kuriuos atrinks investicinis fondas IMI VC ir SV2B. Joje jie galės pristatyti savo projektus investuotojams iš Europos, Silicio slėnio bei visiems abiejų renginių dalyviams. Savo jėgas galės išbandyti ir žaidimų kūrėjai – jų laukia 24 val. „Game Jam” sesija.

Po tuo pačiu stogu, greta vyksianti konferencija – „Silicon Valley Comes to the Baltics“, organizuojama jau trečius metus ir sutraukia daugiau nei 2500 dalyvių. Šių metų renginio tema - „Startuolio kelionė“. Svečiai iš Silicio slėnio dalysis savo patirtimi, kaip vystyti verslą skirtingais ir sudėtingiausiais jo etapais: pradžioje suburiant komandą, žengiant pirmus žingsnius ir jau vėliau ieškant investicijų, rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Į „Silicon Valley Comes to the Baltics“ atvyksta „Uber“ – mobiliųjų aplikacijų pagalba veikiančios taksi bendrovės – atstovas Oliveris Nicholas. Dar vasarą šis startuolis gavo įspūdingą - daugiau nei milijardo dolerių investiciją. Tarp renginio pranešėjų taip pat yra Marvinas Liao – elitinio Silicio slėnio inkubatoriaus „500 startups“ investicijų partneris. Šis inkubatorius jau yra investavęs į daugiau, nei 800 įmonių. Dalyviai taip pat turės galimybę susitikti su atstovais iš vieno sėkmingiausių kambarių ir būtų nuomos platformos startuolio „Airbnb“ bei dar 15 pranešėjų.

„Šiuo metu Baltijos šalys išgyvena verslumo renesansą. Sėkmingi „Vinted“, „Ask.fm“ ir „TransferWise“ pavyzdžiai rodo didžiulį Baltijos valstybių gyventojų norą kurti ir vystyti savo verslus. Jaučiame didelį susidomėjimą technologiniais startuoliais ir Silicio Slėniu – šį poreikį ir stengiamės patenkinti reginyje, - sako renginio organizatorė Vytautė Seinauskaitė.

Šiemet renginys pasipildys keliomis erdvėmis. Sulaukusi teigiamų dalyvių atsiliepimų „Dirbtuvių zona“ vėl kvies susitikti su pranešėjais bei ekspertais mažesnėse grupėse. Duris taip pat atvers „Inovacijų miestelis“, kuriame bus pristatomos naujausios technologijos, siūloma jas išbandyti ar susipažinti su inovatyviausiomis kompanijomis iš Lietuvos ir užsienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją