Iš Švedijoje esančių IBM duomenų centrų į Lietuvą perkelta daugiau kaip 100 serverių. Tiesioginę šio pokyčio naudą pajus ir klientai – kur kas greičiau bus reaguojama į jų užklausas, sutrumpės sprendimų priėmimo laikas.

Visas „Lietuvos draudimo“ IT ūkis į „Teo“ duomenų centrus Lietuvoje buvo permigruotas per rekordiškai trumpą laiką – 3 mėnesius. Migracijos metu verslo sistemos nebuvo stabdomos ilgiau nei vieną parą. Darbai buvo vykdomi 7 dienas per savaitę, 24 valandas per parą.

4 įmonių (įskaitant filialą) IT infrastruktūros migracijos metu, iš penkių Latvijos, Estijos ir Švedijos duomenų centrų į Lietuvą perkelta daugiau kaip 250 serverių. Bendras permigruotų duomenų kiekis – daugiau kaip 100TB. Visų sistemų migravimas, įskaitant ryšio linijų įrengimą, reikiamos techninės ir programinės įrangos užsakymą bei platformos paruošimą, užtruko 9 mėnesius.

„Tokios apimties IT projektai Baltijos šalyse vyksta tik kartą per keletą metų. Jie reikalauja itin didelės kompetencijos ir atitinkamo pasiruošimo bei sąlygų. Aukštas mūsų duomenų centrų saugumo lygis ir aukščiausios kompetencijos IT specialistų komanda sudaro galimybes teikti paslaugas ir užsienio šalių klientams“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

„Teo“ yra didžiausia IT infrastruktūrinių paslaugų teikėja Lietuvoje. Pavasarį „Teo“ atidarė naują aukštą patikimumo rodiklį turintį duomenų centrą su „TIER III Design“ ir „TIER III Facility“ sertifikatais. Tai antras toks duomenų centras Lietuvoje ir šeštas Baltijos jūros šalių regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)