Paties startuolio atstovai užsienio leidiniui pranešė, kad nustatė, kuriose 20 pasaulio valstybių, kuriose „Wi-Fi“ internetas sparčiausias, o vartotojų pasitenkinimas – didžiausias.

Anot „Rotten Wi-Fi“ atstovų, jų programėle pasinaudojo ir viešųjų belaidžio interneto tinklų kokybę įvertino 172 valstybių gyventojai. Bet duomenų tikslumą garantuoti vargu ar įmanoma – spartos matavimai buvo atliekami skirtingais įrenginiais, skirtingu paros ir savaitės metu, skirtingu atstumu nuo belaidžio ryšio maršrutizatoriaus, neįvertinant to, kiek dar vartotojų naudojasi tuo pačiu tinklu ir kitų veiksnių, lemiančių belaidžio interneto duomenų perdavimo spartą.

Itin keista yra tai, kad į dvidešimtuką valstybių, kuriose belaidis internetas nepatenka nei Pietų Korėja, nei Japonija – valstybės, kuriose vartotojai gali džiaugtis milžiniška interneto sparta (bendrovės atstovė DELFI sakė, kad jos yra trečiame dešimtuke). Bet kai pirmoje vietoje atsiduria Lietuva, savimeilė paglostoma ir vertinant tokius keistokus duomenis norisi jei ne užmerkti, tai bent prisidengti akis.

„Rotten Wi-Fi“ informavo DELFI, kad programėlę yra atsisiuntę daugiau nei 16 500 „Android“ įrenginių naudotojų ir daugiau nei 51 400 „iOS“ įrenginių turėtojų. Matavimų, atliktų atskirose valstybėse, kiekio programėlės kūrėjai neatskleidžia. „Kiekvienoje šalyje tų matuotų vietų skaičius tikrai skirtingas“, - sakė bendrovės atsotvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)