Čia niekas nekalba apie super-ergonomiškas formas, kelių milimetrų storį ar chromuotus kraštelius ir stiklinę nugarėlę. „LG Pad II“ atrodo taip, kaip atrodė planšetės 2013 m. – stambi, kresna, juodais, bukais užapvalintais kampais. Ir galvojant apie tai, kaip lengvai LG manipuliuoja telefonų formomis ir nebijo naujoviškų, nestandartinių sprendimų, toks planšetės pateikimas tikrai nuvilia.

Visa tai dar labiau sustiprina pirmojo pasimatymo įspūdis – įjungus ekraną šis nušvinta pakankamai išplautomis spalvomis, nors ir yra ganėtinai šviesus. Jam labai labai toli iki skaniųjų „Samsung“ AMOLED ekranų ir apskritai iš pradžių net kyla įtarimas, kad tai galbūt net visai ne IPS ekranas, mat į akis krenta neįprastai silpnas raiškumas ir pastebimas vaizdo grūdėtumas. Kadangi ekrano raiška yra 1920 x 1200 vaizdo taškų, o planšetės dydis – 10.1 colio, gauname 224 vaizdo taškų colyje tankį, kas šiuo atveju labai pastebima, ir tikrai nedžiugina.

„LG Pad II 10.1“
Planšetės viduriuose tūno „Qualcomm Snapdragon 800“ – buvęs hi-end 2.2 GHz procesorius, išleistas dar 2013 m., taip kad ir čia kažko naujo neįžvelgsime. Gerai bent tai, kad šis „drakonas“ yra stabilus, laiko patikrintas ir tuo pačiu programuotojų jau nuglostytas, tad jo klaidos išgaudytos, ir nors naujų privelti visada įmanoma, tačiau senų jau kaip ir nebelikę.

Dar „LG Pad II“ didžiuojasi (tai parodydama gal 14 puslapyje iš berods 16 ar 18 privalomų peržiūrėti langelių pirmojo starto metu) taip pat maždaug 2013 m. „Android 4.2.2“ naujiena, t.y. multiwindows sistema, kurioje galite turėti kelis aktyvius langus vienu metu. Štai kad ir dabar senoku kompiuteriu rašau straipsnį, fone groja „Spotify“, o viena akim galiu sekti kad ir katinėlių video kompiliaciją per „Youtube“. Deja, nors tai patogu „Windows“ sistemoje, dėl kurios jie ir turi tokį pavadinimą, „Android“ sistemoje tai labai nepatogu ir visada jausmas toks, lyg naudotum beta versiją, kuri nei tai greita, nei tai patogi, nei tai iki galo išbaigta. Tai buvo viena laukiamiausių funkcijų „Android“ sistemos atnaujinime prieš kelis metus, tačiau taip ir liko už kadro. Na arba už lango. Ir liko nebe reikalo. O štai LG nusprendė šios funkcijos nebeslėpti ir paversti ją koziriu. Pagal tai, kaip visa tai pateikiama, panašu kad LG jaučiasi lyg su tūzu rankoje, nors iš tikrųjų turi septynakę.

„LG Pad II 10.1“
Beje, tai specifinė prekė – be kitų priežasčių dar ir dėl to, kad tikriausiai yra pritaikyta vadinamai „verslininkų“ grupei, kuriai, LG manymu, išvaizda didelės reikšmė neturi ir svarbesnis yra funkcionalumas. Tam skirtas ir visas „Microsoft Office“ programų paketas, kuris planšetėje jau būna įdiegtas, kas be abejo yra didelis privalumas, mat koks nors nemokamas „Kingsoft Office“ kokybės prasme gerokai atsilieka nuo „Microsoft“ programų.

Žinoma, net ir verslininkai mėgsta atsipalaiduoti, todėl namų kino sistemas ir visą kitą padės valdyti integruotas IR spindulių siųstuvas – viena naudingiausių funkcijų kurias gamintojas gali suteikti buitiniam vartotojui – tai yra sumažinti pultelių skaičių namuose.

Kitos smulkmenos ir pastebėjimai:

Galinis fotoaparatas – visiškai planšetiškas, daug vilčių į jį dėti neverta. Nuotraukų pateikti taip pat nėra prasmės, nes jūs ir patys puikiai žinote kokios jos yra – nekokybiškos ir tradiciškai bevertės esant prastam apšvietimui.

„LG Pad II 10.1“
Baterija man atlaikė kuo puikiausiai, visgi 7,400mAh, taigi laiko kur švaistyti resursus yra. Tiesą sakant, pirmas dvi dienas (taip, net ne valandas, o dienas) baterija seko taip lėtai, kad aš jau ėmiau ieškoti priežasčių kas gi čia negerai.

Atminties turime tradiciškai nedaug, vos 16 GB, tačiau planšetėje yra SD kortelės lizdas, taip kad čia reikalai ne tokie ir prasti. RAM atminties čia irgi ne per daugiausia, bet 2 GB vis dar užtektinai visiems kasdieniniams darbams.

Tiesa, vos nepamiršau paminėti ir dar vieno svarbaus privalumo – čia galėsite naudotis ir SIM kortele su 3G, taip kad internetas visuomet bus su jumis.

„LG Pad II 10.1“

■ Aktyvus planšetės naudojimo laikas (be perstojo rodomas filmas; 50 proc. ekrano ryškumo ir 50 proc. garso) – 15 val.
■ Antutu taškai: 39829
■ Velamo Browser (Chrome): 2738
■ Velamo Multicore: 1856
■ Velamo Metal: 1550
■ GXF Bench 3.1: 589
■ Ranwom 4k write atminties greitis: 10 MB/s
■ Geekbench: 895 / 2470

Mydroid.lt verdiktas – 8/10 balų. Staigmena? Man irgi. Tai yra juoda, riebi, nuobodi ir brangi (~400 Eur.) planšetė, bet savo funkciją ji atlieka puikiai. Negaliu paaiškinti keisto jai jaučiamo sentimento, tačiau per trumpą laiką mes su ja susigyvenome ir skirtis nesinorėjo. Tai – lyg senai pažįstamo draugo užsukimas į svečius kavos, kai tik pradėję kalbėtis jūs turite atsisveikinti. Planšetė, vertinant visos jos aspektus yra solidi, patikima ir pakankamai galinga visoms reikmėms tenkinti. Ir kas buvo tikrai malonu – jokių programinių bėdų ar sistemos stabdymo. Iš kitos pusės – tai senų technologijų (bet pakankamai solidžių ir šiomis dienomis), seno dizaino ir senokos įrangos dvelksmas, kuris silpnina bendrą įspūdį, todėl naujausių madų besivaikantiems ji neatrodys kuo nors išskirtinė.