Bet minėtasis „Oukitel K4000 Pro“ yra nelabai tinkamas žaidimams, jis neturi pirštų antspaudų skaitytuvo ir jo kameros kokybė nėra pati geriausia. Tai yra telefonas tiems, kurie nori ilgo baterijos tarnavimo laiko ir nedidelės kainos.

„Oukitel K6000 Pro“, naujausias kompanijos modelis, atrodo kaip geras pasirinkimas, tinkamas net ir norintiems pažaisti žaidimus ar mėgstantiems fiksuoti akimirkas.

Paprastas, bet solidus dizainas

Su „Oukitel K6000 Pro“ iš minios pernelyg neišsiskirsite. 2016 metais su aliuminio korpusu nieko nenustebinsi, net jeigu tą aliuminio korpusą turi telefonas, kainuojantis maždaug 170 eurų. Bet IP64 apsauga nuo vandens ir dulkių – malonus privalumas.

Priekinė „K6000 Pro“ dalis labai paprasta – ekranas, platūs apvadai aplink jį (smulkus, bet nelabai malonus trūkumas) ir trys neapšviesti jutikliniai mygtukai po juo. „K4000 Pro“ taip pat turėjo neapšviestus mygtukus, tačiau šioje aukštesnėje kainų kategorijoje, „Oukitel“ galėjo pasistengti ir labiau.

Kitur „Oukitel“ kompromisų nepadarė – ir šonai, ir galinė dalis pagaminti iš aliuminio ir plastiko, kuris panaudotas geram ryšiui palaikyti. Mygtukai yra puikūs, galinėje dalyje galima rasti ir pirštų antspaudų skaitytuvą.

Gerai, po kamera parašyti žodžiai „Auto Focus“ atrodo kvailai. Kai kurie užrašo optikos įrangos gamintoją, pvz „Carl Zeiss“, bet 2016 metais girtis tuo, kad kamera turi autofokusą? Juk tai tas pats, kas girtis tuo, kad apsipirkai parduotuvėje „Lidl“ arba važiavai „Uber“. Tai jau niekam neįdomu.

Šaltas, ryškus ir raiškus ekranas

„K6000 Pro“ turi didžiulį 5.5 colių Full HD IPS raiškos ekraną ir daugeliui jis patiks, nes atkuriamas vaizdas atrodo natūraliau negu „Amoled“ ekranuose. Raiška yra pakankamai didelė, todėl pikselių įžiūrėti neįmanoma, o matymo kampai bei matomumas prieš saulę nenusileidžia brangesniems flagmanams.

Vienintelis rimtas trūkumas – šaltos ekrano spalvos. Dėl to balta spalva atrodo labai gerai, o juoda – šiek tiek per šviesi. Visos kitos spalvos yra mažiau gyvybingos. Paprastam vartotojui tai nerūpės, tačiau entuziastai ir maksimalistai prie to prikibtų.

Ar „K6000 Pro“ ekranas yra toks pats tvirtas kaip ir „K4000 Pro“? Ne – šis ekranas nėra toks storas, tačiau jis naudoja „Dragontail 2“ apsauginį stiklą, kuris šiek tiek apsaugo nuo įbrėžimų ir įskilimų. „Oukitel“ šįkart pridėjo net 2 ekrano plėveles: panašu, kad jie abejoja ekrano tvirtumu.

Vidutinės klasės pirštų antspaudų skaitytuvas

Galinėje „K6000 Pro“ dalyje yra pirštų antspaudų skaitytuvas ir kai kam tai gali būti patogu, kai kam – nelabai. Bet kuriuo atveju, šis skaitytuvas yra tikrai naudotinas, ir antspaudą jis nuskaito gana greitai bei tiksliai. Dažniausiai tai užtrunka mažiau nei pusę sekundės. Ne, tai ne „iPhone 6S“, bet šis skaitytuvas jūsų tikrai neerzins.

„Android 6.0“ be priemaišų veikia be priekaištų

Dauguma naudotojų mėgsta tokią „Android“ OS, kokios norėjo „Google“. „Oukitel“ šią progą suteikia. Programinės įrangos išvaizda šiame telefone skiriasi tik paleidikliu (angl. k. „launcher“) bei kameros programėlės išvaizda. Visa kita – visai kaip „Nexus“ telefone.

„Oukitel“ pridėjo ir valdymą gestais bei kelias papildomas telefono pažadinimo galimybes, pavyzdžiui, dviem bakstelėjimais. Viena išskirtinė funkcija – laisvai perkeliamas meniu, kuriuo galima pasinaudoti valant operatyvinę atmintį ar įjungiant skaitymo ir žaidimų režimus. Man tai nepasirodė labai naudinga ir dažniau ant to „plaukiojančio“ mygtuko paspausdavau netyčia. Gerai, kad šią funkciją visada galima išjungti.

Kaip telefonas veikia? Sparčiau nei daugelis brangiausių kitų gamintojų telefonų – švarus „Android“ tikrai daro savo. Nors ir 8 branduolių „MediaTek“ 1.3 GHz procesorius su 3GB RAM nėra blogai.

Žaidimus žaisti taip pat galėsite, nors kai kurių grafiškai sudėtingų žaidimų nustatymuose teks nustatyti vidutinę grafiką. Sintetiniuose testuose telefonas neparodo ypatingų rezultatų, bet sintetiniai testai nėra viskas ir to pamiršti nereikėtų.

Kamera gali nustebinti ir iš geros, ir iš blogos pusės

„Oukitel K6000 Pro“ turi 16 megapikselių kamerą, kuri yra gana vidutiniška. Optinė stabilizacija ir programinis kalibravimas? Pamirškite. Ši kamera gali užfiksuoti įspūdingų kadrų tiek šviesoje, tiek prieblandoje, tačiau tą padaryti pavyks ne visada – kartais spalvos atrodo išblyškusios, o kartais programinė įranga per daug užaštrina arba per daug pašviesina gautą kadrą.

Be to, kamera reaguoja net į mažiausią sujudėjimą. Bet jei jau rankos nesudrebėjo, pasisekti gali, išgausite tikrai įspūdingų kadrų, kurie jus maloniai nustebins.

Priekinė kamera pasižymi tomis pačiomis savybėmis, kaip ir galinė kamera, tačiau ji nėra tokia „aštri“ ir kartais kadrai atrodo šiek tiek per švelnūs.

„Oukitel“ ginklas yra baterija

„K6000 Pro“ turi tokio paties dydžio bateriją kaip ir „K6000“ – 6000 mAh talpos. Tačiau šįkart „Oukitel“ panaudojo galingesnius ir ne tokius taupius kitus komponentus – procesorių, ekraną. Nors tai tikrai žymiai pagerino telefono veikimo spartą, tai „kirto“ per baterijos tarnavimo laiką.

Būtent dėl to aš pasimečiau. Man būtų sunku pasakyti, ar „K6000 Pro“, ar „K4000 Pro“ baterija tarnauja ilgiau. Su „K6000 Pro“ be kroviklio man kartą pavyko pragyventi ir savaitę. Būčiau gyvenęs ir dar ilgiau, bet kelis kartus keičiau SIM kortelę, o šis telefonas kažkodėl labai daug energijos sunaudoja išsijunginėdamas ir įsijunginėdamas. Kiek „K6000 Pro“ galima naudotis be sustojimo? Apie 8-9 valandas. Žiūrėkite vaizdo įrašus, naršykite internete, fotografuokite nors ir visą darbo dieną. „Oukitel“ ir vėl džiugina savo baterija!

Vienas kelių geriausių savo kainų kategorijoje

Negaliu drąsiai teigti, jog „K6000 Pro“ yra geriausias savo kainų kategorijoje. Jeigu jūs labiau vertinate galią ar kamerą – ne baterijos tarnavimo laiką –, „Xiaomi Redmi 3 Pro“ yra geresnis pasirinkimas.

Bet „K6000 Pro“ taip pat nenuvils. Skirtingai nei mano prieš tai testuotas „K4000 Pro“, naujasis „Oukitel“ modelis yra labiau universalus: „K6000 Pro“ neturi nė vienos šį telefoną „nužudančios“ silpnybės: daug ką telefone galima įvertinti bent jau vidutiniškai. Net ir estetiškai jis atrodo padoriau, nes neperžengia 1 centimetro pločio ribos. Šį telefoną galima įsigyti iš „Aliexpress“ arba „Coolicool“ parduotuvių.