Šią žinią pranešė internetinis portalas „InformationWeek“. Naujoji DARPA programa vadinasi „Hydra“ ir kol kas yra tik pradinėje fazėje. Praeitą mėnesį agentūra paskelbė konkursą, kuriame gali dalyvauti karinę įrangą gaminančios kompanijos. Jos turi laiko paruošti savo pasiūlymus iki šių metų spalio 22 dienos.

JAV kariuomenė jau kuris laikas sėkmingai naudoja bepiločius orlaivius, taip vadinamus „dronus“, kurie atlieka įvairias žvalgybines ir netgi kovines misijas. Paskatinti šios sėkmės jie nori sukurti povandeninį orinių dronų analogą. Pagrindinė naujos technikos paskirtis bus ginklų, maisto ir kitų būtinų kariuomenei daiktų tiekimas po pasaulį išsibarsčiusiame laivyno daliniams.

Kaip teigia DARPA, „didėjantis piratavimo lygis, nevaldomų valstybių skaičius, sudėtingėjančios gynybos priemonės“ silpnina JAV laivyno tiekimo grandis. O tai, savo ruožtu, mažina specialiųjų operacijų ir neplaninių misijų skaičių.

Gynybos projektus kuruojanti vyriausybinė agentūra taip pat tikisi „Hydra“ projekto metu sukurti naujus kovinius vienetus. Tai būtų bepilotis povandeninis motininis laivas, sugebantis išleisti į orą mažesnius, koviniuose veiksmuose dalyvaujančius dronus.

Dronai išleidžia dronus, nesvarbu, ar automatiškai, ar valdant nuotoliniu būdu, atrodo kaip ištrauka iš fantastinio filmo scenarijaus. Bet DARPA nusiteikusi rimtai, tad ateityje fantastika gali virsti realybe.

Kariškiai tikisi sulaukti pirmojo veikiančio povandeninių dronų tinklo prototipo 2018 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)